|
|
|
|||||||
| Знаете ли Вы, что ... | |
| ...нарушения правил форума наказываются. Старайтесь их не нарушать. | |
| << Предыдущий совет - Случайный совет - Следующий совет >> | |
| Ижод хусусида сўз Ижод аҳли, уларнинг ғояси, ҳаёт қараши, мақсадлари, ютуқлари, орзу ва армонлари.... (Все о творчестве, о людях творчества, их идеях, взглядах, достижениях и целях, мечты…) |
|
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
|
#11 | |
|
Бизнес
Менеджер
Сообщений: 1,292
+ 491
1,658/631
– 1
4/4
![]() |
Цитата:
Мисол учун ресторанда официантга: "Таом қайласида саримсоқ бўлмасин, кабобни эса сиркасиз олиб келинг. Иккита наъматак шарбати. Санчқиларни ва ликопларни янгиланг, мисвок ҳам беринг. Газак керак эмас" деб кўрингчи, тушунармикин ;-). Унга тушунарли бўлиши учун юқоридаги гапни "Овқат подливасида чеснок бўлмасин, шашликни уксуссиз олиб келинг. Иккита шиповник. Вилка ва тарелкаларни янгиланг. Зубочистка ҳам беринг. Закуска керак эмас." дейишингиз керак ;-). Бундан 10 йилча олдин бир дўстим билан бир кун давоми соф ўзбек тилида сўзлашишга уриниб кўрдик. Айрим сўзларнинг ўзбекча шаклини билмасак, умуман ишлатмасликка келишиб олдик. Хуллас, тушликка чиқиб, буюртма бермоқчи бўлдик. Қарасак, оч қолар эканмиз: "Биринчисига бизга ярим порциядан(?) окрошка(?). Лавлагили салат(?), олчали компот(?). Иккинчисига балиқдан котлет(?), гарнирига(?) гуруч ва сабзавот икраси(?). Салфетка(?) ҳам беринг" ;-). 10 йил ўтди... Бугун тушликка чиқсам ҳам оч қоламан... ИМХО, 10 йил кейин чиқсам ҳам... Нақадар ачинарли :-(. Последний раз редактировалось Maestro; 02.12.2008 в 12:30. |
|
|
|
Ответить |
|
"+" от:
|
|
|
|