|
|
Знаете ли Вы, что ... | |
![]() |
...до того как открыть новую тему, стоит использовать поиск: такая тема уже может существовать. |
<< Предыдущий совет - Случайный совет - Следующий совет >> |
Журнал infoCOM.UZ Информационно-аналитический ежемесячный журнал infoCOM.UZ |
Закрыто |
|
Опции темы | Опции просмотра |
![]() |
#1111 | ||
![]() ![]() |
Цитата:
![]() Цитата:
|
||
|
"+" от:
|
![]() |
#1112 |
![]() ![]() ![]()
+ 1,339
5,806/3,144
– 64
125/105
![]() |
Shavkat Nosirov, просьба успокоиться. Сегодня выходной день и у люди могут быть другие планы (не только пялиться в монитор и отвечать на настойчивые предложения "вернуть нотебук" или подключиться к "горячему обсуждению" уже состоявшегося конкурса).
|
|
3 "+" от:
|
![]() |
#1113 |
+ 174
231/104
– 0
0/0
![]() |
Так все тута же? Достаточно посмотрить вниз страницы - висят фамилии уважаемых авторов. Читают, смотрят - ищут в Интернете, что нужно отвечать в таких случаях...
|
|
Реклама и уведомления | |
![]() |
#1114 |
+ 174
231/104
– 0
0/0
![]() |
|
|
"+" от:
|
![]() |
#1115 | ||
![]() ![]()
+ 581
731/453
– 0
0/0
![]() |
Цитата:
Цитата:
По части ваших просьб поговорить с нашим сотрудником Тангриевым, с ним уже поговорил его непосредственный начальник. По поводу почему он выставил переведенную статью на конкурс, думаю сам автор (так скажем) "статьи" выскажется в данной теме. На счет установления справедливости, мне если честно не понятно, в чем и каким образом, я должен установить здесь справедливость, если я не являюсь ни членом жюри, не участником конкурса. В конце концов я уже предлагал далее не обсуждать победителей, каким образом они выиграли конкурс, так как уже он (конкурс) состоялся и призы были вручены. Я выскажу своего мнения на счет вашего настойчивого требования возвращения приза, почему это Вас так задело? или вы посчитали что, если я читаю эту тему , то я должен был установить здесь справедливость? и потом кто это мы? |
||
|
2 "+" от:
|
![]() |
#1116 |
MIR IT
editor
+ 1
27/14
– 0
0/0
![]() |
В очередной раз встает вопрос о плагиате. Хочу заметить, что на конкурс было прислано более 200 статей, затем 87 статей, по официальным данным, прошли в финал. Не берусь судить, сколько из них содержит информации из Интернет, но исключительно авторских возможно гораздо меньше. А дело-то все в том, что научный стиль, которым разрешено было писать статью допускает компиляции (конечно же со ссылками на первоисточник), а вот художественно-публицистический - никогда. Поэтому еще раз призываю всех дать понятие IT-журналистике, что это такое и как должны писать IT-журналисты. Может быть те, кто написал статью с использованием Интернет, думают, что все сделали верно и по правилам. А вот те, кто писал от себя, то есть по-авторски, наоборот, не использовал других источников и также отошел от условий конкурса, не прибегнув к научному стилю.
#1117 |
![]() ![]() Erkin ijodkor
Jurnalist
+ 2,559
2,642/911
– 20
13/12
![]() |
Узбекистонда хозир 9765 та умумтаълим мактаблари мавжуд ва улар Вазирлар Махкамасининг 282-сони «ZiyoNET ахборот таълим тармогини яна-да ривожлантириш тугрисида» ги Карорига мувофик 2010 йилга кадар ZiyoNET тармогига уланиш лозим.
2008 йилда 6000 дан ошик мактаблар ZiyoNET га уланиши режалаштирилган. Табиийки, уланган мактаблар дарров оммавий равишда ўз сайтларини очишга харакат килишади. Шу кунга кадар мактаб сайтларини мустакил очиш буйича ҳеч кандай кулланма, тавсиялар туплами ишлаб чикилмаган! Демак, айни кунда укитувчилар ва укувчиларга мактаб сайти хакида тасаввур берадиган тавсиялар, маслахатлардан иборат ягона макола, кулланма керак. Аслида, танловга такдим килган маколам мен шу ниятда бошлаган “Мактаб сайти кандай булиши керак?” номли кулланманинг бир парчаси хисобланади. Шу пайтга кадар, бизда мактаб сайтлари буйича назарий ишларга кул урилмаган. Мактаб сайти буйича мен «Янги гап айтганман» деб даъво килаётганим йук. Шунчаки, Узбекистон таълим тизимига мактаб сайтлари буйича илмий билимларни олиб кирганим ва уни илк бора узбек тилида оммага такдим килаётганимнинг узи ижобий холат эмасми?!! Мазкур макола январ ойларида тайёрланган эди ва бизнинг иш фаолиятимизда жуда куп аскотди. Буни мазкур мавзуда сал аввалрок хамкасбларимиздан бири хам ёзиб утган эди. Яъни, биз Юнусобод туманида мактаб сайтларини очиш буйича тажриба-синов ишларини олиб бормокдамиз. Аксарият, директорлар “Мактаб сайти очиш биз учун киммат ва жуда кийин жараёндир” деган катъий фикрни билдиргандилар. Шунда уларга мазкур маколани укишга тавсия килдик. Маколани укигач, директорлар мактаб сайтини очиш накадар кизикарли ва фойдали машгулот эканлигига икрор булишди. Демак, ушбу макола натижа берди, амалда узини керакли эканлигини исботлади. Шундан кейингина, уни танловга такдим килдим. Мен ушбу маколам танловда голиб булмаган такдирда хам бундан кейинги фаолиятимизда ундан яна ва яна фойдаланишимизга ишонаман. Назаримда, маколанинг амалда ундан канчалик куп фойдаланилаётгани мухим эмасми?!! Юкоридаги маколани бундай шароитда факат ва факат карсак чалиб кутиб олиш керак. Мен рус тилини билмайман, бу камчилигимни тан оламан! Маколани тайёрлашда хамкасбларим Интернет оркали ахборотлар олиб, таржима килиб беришди. Мен ушбу маколамиз бутун булимимизнинг хизмати эканлигини хамкасбларимга хам айтганман. Факат маколамни уша маколанинг яхлит таржимаси деб хисобламаслигингизни истардим. Бу хизматларимни камситиш деб хисоблайман. Мен бизнинг шароитимизга тугри келмайдиган аксар жихатларни чикариб ташлаганман ва уз хулосаларимни хам киритганман. Макола тез кунларда «Маърифат» газетасида чоп этилади ва унда сиз кайд этган манзил албатта курсатилади, мен бунга ваъда бераман! Мени хайрон колдирган жихат - нега натижалар эълон килинганидан кейингина, бу фикрлар билдирилмокда? Виждон, мардлик хакидаги саволларни очик колдираман. Энг охирги карорни тахририят кабул килсин. Мен жон деб буйсунаман !!! Барчангизга хурмат билан Хусен Тангриев |
|
"+" от:
|
![]() |
#1118 | |
+ 174
231/104
– 0
0/0
![]() |
Цитата:
Поверьте мне, научный стиль допускает обосновывание на фактах, результатах исследований, теориях, идеях, но не на чужих абзацах, предложениях и словах. Плавали, знаем. |
|
|
![]() |
#1119 | |
+ 174
231/104
– 0
0/0
![]() |
Цитата:
А вообще, молодой человек, надо развиваться. Если уж удосужились перевести статью с русского языка, и ВЫИГРАЛИ за нее в конкурсе, то будьте так любезны и отвечать на русском языке. Не настаиваю конечно, ужасно извиняюсь, если задел лучшие чувства и все такое, но раз уж так вышло. Последний раз редактировалось Teem Gazeev; 31.05.2008 в 18:51. |
|
|
"+" от:
|
![]() |
#1120 |
![]() ![]() ![]()
+ 1,339
5,806/3,144
– 64
125/105
![]() |