|
|
Знаете ли Вы, что ... | |
![]() |
...инструкция по установке аватара описана в Правилах форума. |
<< Предыдущий совет - Случайный совет - Следующий совет >> |
Приятного аппетита! Правильное и неправильное питание, продукты |
Ответить |
|
Опции темы | Опции просмотра |
![]() |
#1 | ||
![]() |
Добрый ночи!
![]() Многоуважаемые Вы не против если на этой теме мы будем делиться с кулинарными новостями и событиями. Вчерашняя важная кулинарное событие: Вчера состоялось долгожданная встреча с Ситорой (Исторой) дочь легендарного кулинара Карима Махмудова. Об этой встречи пишут и будут писать многие наши уважаемые юфорумовцы. ЕС только что опубликовал статью об этой встречи. Воспоминания о Кариме Махмудове Состоялась столь долгожданная встреча блоггеров с Исторой Махмудовой, дочерью замечательного кулинара Карима Махмудова. Сразу об имени: правильно, оказывается, Истора, а не Ситора, прошу прощения за неверное написание в анонсе. Оправданием служит то, что по словам Исторы, многие, в том числе и родственники, называют ее Ситорой, обыгрывая созвучие имен дружескими шутками. На встрече присутствовали блоггеры: ![]() Далее....
__________________
http://www.oshxona.uz сайт Узбекской кухни Последний раз редактировалось Chustiy; 03.11.2011 в 03:13. |
||
|
Ответить |
"+" от:
|
![]() |
#2 |
![]() |
Жорий йилнинг 30- октябрида Ўзбекистон Ошпазлар Уюшмасининг етти кишидан иборат бўлган гурухи, уюшма раиси А. Х. Умаров бошчилигида Молдова пойтахти Кишинёвга учиб кетишди. Кишинев шахрида 1-4 ноябр кунлари Ошпазлик Санъатининг Ҳалқаро Мусобақаси бўлиб ўтади.Ушбу мусобақада “Golden Hill” ресторанинги бош ошпази А.Р. Сомодов ва ёш ошпазларимиз ўзимизнинг ўзбек миллий таомларимиз билан бир қаторда, Оврўпо таомлари, ширинликлар ва карвинг санъати билан молдовалик биродарларимизни хайратда қолдири ниятидалар. Жумлада ушбу дастурда, 1000 дан зиёд кишиларга ўзбегим палови базми ҳам уюштиришни режалаштирилган. Кишинёвни забт этгач, толмас ошпазларимиз 8-10 ноябр кунлари Украина пойтахти Киев шахрида бўлиб ўтадиган навбатдаги ошпазлар мусобақага йўл олишади. Мусобақалар тафсилоти, таъсуроти ва натижалари хусусда кейинроқ батафсил хабар бериб ўтамиз. Ўзга юртда Ўзбекистон номини ва ошхонасини дунёга таратаётган ошпазларимиз қуйидагилар: 1. Умаров А. Х. (Ўзбекистон Ошпазлар Уюмаси раиси) 2. Сомодов А. Р. (“Golden Hill” ресторанинг бош ошпази) 3. Фахрутдинова Ф. (Жамоатчилик алоқалари мутахассиси) 4. Содиқов З. (Ошпаз) 5. Усанов М. (Туризм коллежининг 3-босқич талабаси) 6. Жолдибоев А. (Туризм коллежининг 3-босқич талабаси) 7. Султонов А. (Туризм коллежининг 3-босқич талабаси) Миллий ошхонамизни дунёга танитишда ўз хиссаларини қўшаётган, жасур ошпазларимизга омад ёр бўлишини ва мусобақада зафар қучишларини тилаб қоламиз Манба: Ўзбекистон Ошпазлар Уюшмаси
__________________
http://www.oshxona.uz сайт Узбекской кухни Последний раз редактировалось Nigora Umarova; 05.11.2011 в 09:06. |
|
Ответить |
"+" от:
|
![]() |
#3 |
![]() |
Русский эфир
![]() Команда поваров Узбекистана на Украине (Международный Гастрономический Чемпионат) Ассоциация поваров Узбекистана во главе с президентом Ассоциации Акбара Умарова, шеф-повара Узбекистана, 4 юных поваров приняли участие в Международном Гастрономическом Чемпионате в Киеве на Украине и вернулись с почётными наградами. 1. Султонов Аъло Бронза – номинация “Рыбное блюдо” Бронза – номинация “Гран-При” 2. Джолдибаев Алишер Золото – номинация “Карвинг(вырезка овощей и фруктов)” Бронза – номинация “Золотой шеф-повар” года Серебро – номинация “Ресторанный десерт” Бронза – номинация “Гран-При” 3. Усанов Мухаммадали Золото – номинация “Этническое блюдо” Бронза – номинация “Гран-При” 4. Содиков Зафар Золото – номинация “Карвинг” Бронза – номинация “Блюдо из курицы”, Которые получили сертификаты на льготное поступление в Киевский Национальный Торгово-Экономический Университет. Президент Ассоциации Поваров Узбекистана А. Умаров и сотрудник по связям общественностью и прессой Фахрутдин Флора Гумар были приглашены на проведение лекции “Традиции узбекской национальной кухни” в КНТЭУ, во время которой ознакомили педогогический и студенческий коллектив с историей, культурой народа Узбекистана, многообразие национальной кухни, чем вызвали огромный интерес у аудитории. Многие изъявили желание более подробно изучать кулинарное искусство Узбекистана. Выражаем глубокую благодарность учителям и наставникам наших юных поваров, таким как Сомодов А., Умаров А., Сулайманов С., Умарова Н., Джураева З., и другим, которые обучали мастерству и подготовили их к международным конкурсам, а так же желаем им успеха в дальнейших кулинарных и творческих делах. Фотографии тут....
__________________
http://www.oshxona.uz сайт Узбекской кухни Последний раз редактировалось Chustiy; 17.11.2011 в 02:23. |
|
Ответить |
4 "+" от:
|
![]() |
#4 |
![]() |
Ўзбекча дастур:
Ўзбек ошпазлари Украинада (Халқаро пазандалик чемпионати) 8-10/11. 2011 Ўзбекистон ошпазлар уюшмаси раиси Акбар Умаров ва Узбекистон бош ошпази Абдусаттор Самодов раҳбарлигида Украинанинг Киев шаҳрида Халқаро кўрик-танлов - пазандалик фестивалида тўрт нафар ёш пазандаларимиз иштирок этишиб, совринли ўринларни олиб қайтишди. 1. Султонов Аъло Балиқ таоми номинацияси бўйича бронза медали, Гран-При номинацияси бўйича бронза медали билан ғалаба қозонди. 2. Джолдибаев Алишер Карвинг санъати бўйича олтин медали, Йилнинг “Олтин бош ошпази” номинацияси бўйича бронза медали, Ресторан десерти номинацияси бўйича кумуш медали, Гран-При номинацияси бўйича бронза медали билан тақдирланди. 3. Усанов Муҳаммадали Этник таом номинацияси бўйича олтин медали Гран-При номинацияси бўйича бронза медали билан тақдирланди. 4. Содиқов Зафар Карвинг санъати бўйича олтин медали, Товуқли таом номинацияси бўйича бронза медали билан тақдирланди. Пазандаларимиз Киев Миллий Савдо Иқтисодиёти университетига кириш учун имтиёзли сертификатларга эга бўлишди. Шу фурсатдан фойдаланиб Ўзбекистон Ошпазлар Уюшмаси раиси А. Умаров ва шу уюшманинг жамоатчилик ва матбуот алоқалари мутахассиси Фахрутдин Флора Гумар Киев миллий савдо иктисодиет университети талабаларига Ўзбекистон маданияти, тарихи, анъаналари ва қадриятлари тўғрисида маълумот беришди. Украиналик талабаларнинг Ватанимизга бўлган қизиқишлари ва халқимизга бўлган ҳурмати маъруза давомида шу даражада ортдики, улар юртимизга меҳмон бўлиб келиш ниятида эканлигини билдиришди. Ёш пазандаларимизнинг бундай халқаро фестивал, кўрик-танловларда уларга ўз тажриба, маҳоратларини аямаган устозлари, мураббийлари Сомодов Абдусаттор, Умаров Акбар, Сулаймонов Сунатилла, Умарова Наргиза, Жўраева Зуҳра ва бошқаларга келгуси ишларда муваффақиятлар тилаймиз. Фотографии тут.... П.С шахсий сайти бор ва кулинария бўлими борлар ушбу қувончли хабарлани ўз саҳифангизда ҳам бўлишинглар...
__________________
http://www.oshxona.uz сайт Узбекской кухни |
|
Ответить |
"+" от:
|
![]() |
#5 |
![]() |
Победа узбекских поваров в Молдове. 1-4 ноября 2011 г. В соответствии с программой «Наставник и ученик» нашего президента Ислама Абдуганиевича Каримова, коллектив и учителя Ассоциации поваров Узбекистана не покладая рук обучают юных поваров к мастерству и готовят их к международным кулинарным конкурсам, вследствие чего были получены значительные результаты. В начале этого месяца проходил Международный кулинарный Фестиваль в Кишинёве, где члены жюри высоко оценили блюда, приготовленные нашими поварами как Султанов Аъло, Джалдибоев Алишер, Содиқов Зафар и Усанов Мухаммадали, которые получили следующие награды: 1. Султонов Аъло Бронза - номинация “Рыбное блюдо” Бронза – номинация “Паста” Диплом – номинация “Блюдо из курицы” Серебро – номинация “Гран-При” Золото – номинация “Гран-При” SPT-1, JPT-1 2. Джолдибаев Алишер Серебро – номинация “Карвинг(вырезка овощей и фруктов)” Серебро – номинация “Рыбное блюдо” Бронза – номинация “Ресторанный десерт” Золото – номинация “Гран-При” SPT-1, JPT-1 3. Усанов Мухаммадали Серебро – номинация “Карвинг” Бронза – номинация “Ресторанный десерт” Серебро – номинация “Рыбное блюдо” Серебро – номинация “Гран-При” SPT-1 Золото – номинация “Гран-При” JPT-1 4. Содиков Зафар Золото – номинация “Национальный хлеб” Серебро – номинация “Блюдо из курицы” Бронза – номинация “Блюдо из баранины” Золото – номинация “Гран-При” JPT-1 Наставник команды Сомодов Абдусаттор был награждён золотой медалью «Мастер-повар» в номинации «Золотой шеф-повар года» за подготовку поваров к Международному фестивалю. Все участники фестиваля нашей страны были вознаграждены золотой медалью «Гастрономическое шоу» за приготовление Палов Ош на 1000 персон и угощение всех гостей фестиваля и воспитанников детского дома. Президент АПУ Акбар Умаров был награждён золотой медалью как самый лучший член жюри и судья. Наши повара заняли почётное место и с гордостью подняли флаг нашего государства высоко и вернулись в нашу страну оправдав все наши надежды. Выражаем глубокую благодарность учителям и наставникам наших юных поваров, таким как Сомодов А., Умаров А., Сулайманов С., Умарова Н., Джураева З., и другим, которые обучали мастерству и подготовили их к международным конкурсам, а так же желаем им успеха в дальнейших кулинарных и творческих делах. фотографии тут...
__________________
http://www.oshxona.uz сайт Узбекской кухни Последний раз редактировалось Chustiy; 17.11.2011 в 02:36. |
|
Ответить |
2 "+" от:
|
![]() |
#6 |
![]() |
Ўзбек пазандаларининг Молдовадаги буюк ютуқлари Ўзбекистон Ошпазлари Уюшмаси раҳбарияти, ходимлари ёш ошпазларни халқаро пазандалик фестивалига тайёрлаб, ўқитиб, уларни маҳоратини ошириб бормоқдалар. Президентимиз Ислом Абдуганиевич Каримовнинг «Устоз-шогирд» программаларига мувофиқ Ошпазлар Уюшмаси мураббийлари ёш пазандаларга ўз билим, тажриба ва кўникмаларини аямай ўргатиб, уларни маҳоратини ошириб бораётганлари ўз натижасини бермоқда. Куни кеча Молдовиянинг Кишинев шаҳрида бўлиб ўтган Халқаро Пазандалар кўрик-танловида муносиб совринли ўринларни олиб қайтган пазандаларимиз Султанов Аъло, Джалдибоев Алишер, Содиқов Зафар, Усанов Мухаммадали ўзлари тайёрлаган таомларини, Халқаро хайъат аъзолари юқори баҳоладилар. Бу фестивалда пазандалар қуйидаги ўринларни олдилар: Султанов Аъло Балиқ номинациясида – Бронза медали Паста номинациясида – Бронза Товуқ таоми номинациясида – диплом Гранд При номинациясида – Кумуш Гранд При номинациясида SPT-1, JPT-1 – Олтин медаллари билан тақдирланди. Джалдибоев Алишер карвинг санъати номинациясида – Кумуш ресторан десерти номинациясида – Бронза Балиқ таоми номинациясида - Кумуш Гранд При номинациясида SPT-1, JPT-1 – Олтин медаллари билан муносиб тақдирланди. Усанов Мухаммадали карвинг санъати номинациясида – Кумуш Ресторан десерти номинациясида – Бронза Балиқ таоми номинациясида - Кумуш Гранд При номинациясида SPT-1 - Кумуш Гранд При номинациясида JPT-1 – Олтин медаллари билан тақдирланди. Содиқов Зафар анаънавий нон номинациясида – Олтин Товуқ таоми номинациясида – Кумуш Қўй гўшти таоми номинациясида – Бронза Гранд При JPT-1 номинациясида – Олтин медаллари билан тақдирланди. Команда раҳбари Сомодов Абдусатторга ёш пазандаларни бу Халқаро фестивалга аъло даражада тайёрлагани учун йилнинг Олтин Бош ошпази Уста-Пазанда олтин медали берилди. Гуруҳ аъзоларининг ҳаммалари Гастрономик – Шоу Олтин медали билан тақдирландилар. 500 кишига тайёрлаган Палов Ош таоми учун, уни меҳрибонлик уйи тарбияланувчиларига ва барча меҳмонларга улашгани учун. Ўзбекистон Ошпазлари Уюшмаси раҳбари Умаров Акбар Хамдамовичга энг яхши хайъат аъзоси ва судяси олтин медали топширилди. Шундай қилиб Ўзбекистон Пазандалари Халқаро фестивалда Ўзбекистон байроғини юқори кўтариб, Ўзбекистон шаънини, обрўсини халқаро хамжамиятда ўз ўрнини эгаллаб юқори ўринлардан бирини эгаллаб қайтдилар. Ёш пазандаларимизнинг бундай халқаро фестивал, кўрик-танловларда уларга ўз тажриба, маҳоратларини аямаган устозлари, мураббийлари Сомодов Абдусаттор, Умаров Акбар, Сулаймонов Сунатилла, Умарова Наргиза, Жўраева Зуҳра ва бошқаларга келгуси ишларда муваффақиятлар тилаймиз. Расмлара мана бу ерда...
__________________
http://www.oshxona.uz сайт Узбекской кухни Последний раз редактировалось Chustiy; 17.11.2011 в 02:36. |
|
Ответить |
"+" от:
|
![]() |
#7 |
![]() |
Сегодня на клубе Сквот состоится презентация книги Хакима Ганиева, через час буду там. Вечером буду делиться с фотками...
__________________
http://www.oshxona.uz сайт Узбекской кухни |
|
Ответить |
"+" от:
|
Реклама и уведомления | |
![]() |
#8 |
![]() |
Как говорил днем, сегодня состоялась презентация книги "Восточный пир с Хаким Ганиевом"
Про презентацию и про книгу напишу чуть позже. а вы пока посмотрите фото ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Автор фото: Наталья Лисовская
__________________
http://www.oshxona.uz сайт Узбекской кухни |
|
Ответить |
4 "+" от:
|
![]() |
#9 |
![]() |
Китоб ҳақида ўз фикримни баён қиладиган бўлсам, соҳамиз бўлгани учун ўзбек миллий ошхонасига оид китобларни йиғиб юраман. Ишонч билан айтишим мумкинки, “Ҳаким Ғаниев билан шарқона зиёфат” китоби хозирги кунгача учратган китобларнинг ичида энг аълоси десам муболаға бўлмагай. Китоб жудаям аъло даражада, ўта нафис дид ила тайёрланган, ўқувчи учун ҳам қулай, ҳам “иштаҳали”, хамда китобда миллийлик уфуриб туради.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() қолган расмлар мана бу ерда...
__________________
http://www.oshxona.uz сайт Узбекской кухни |
|
Ответить |
"+" от:
|
![]() |
#10 |
![]() |
Сегодня состоялась презентация третьей книги Сталика Ханикишиева "Солнечный дастархан", как сказал автор книга выйдет на продажу через 3-4 недели... Ну что ждемс с нетерепением....
__________________
http://www.oshxona.uz сайт Узбекской кухни |
|
Ответить |
"+" от:
|
|