|
|
|
|||||||
| Знаете ли Вы, что ... | |
| ...для каждой темы существует свой раздел. Изучите структуру форума. Если соответствующего раздела нет, то всегда есть раздел "Разное" :) | |
| << Предыдущий совет - Случайный совет - Следующий совет >> | |
| Предложения по форуму ... от пользователей. Каждое предложение - в отдельной теме. Тема закрывается, если предложение внедрено или нет таких возможностей |
| Результаты опроса: Форумда бошқа иштирокчининг имло хатоларини кўрсатган постлар қолдириш тўғрими? | |||
| Ҳа, тўғри. |
|
7 | 28.00% |
| Йўқ, нотўғри. |
|
18 | 72.00% |
| Голосовавшие: 25. Вы ещё не голосовали в этом опросе | |||
| Ответить |
|
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
|
#81 | |
![]()
+ 814
1,598/765
– 60
19/16
![]() |
Цитата:
Последний раз редактировалось JUS; 07.05.2011 в 12:28. |
|
|
|
Ответить |
|
|
#82 |
![]() |
Давайте начну с того что я в данной узбекской части форума, появился по приглашению некоторых людей. И очень рад тому что я тут нахожусь. (Узбекча езмайман, тагин хато езибсан деб штрафлар куйиб ташлашмасин).
Прочитал всю тему с начала до конца. И пришел к выводу. Я конечно не навязываю свои выводы кому либо. Это сугубо просто мое мнение. И так выводы. Во первых, в функции модератора не входит исправления ошибок в сообщениях пользователей. Соответственно модератор не обязан исправлять ошибки. Во вторых, не в каких правилах форума не указан штраф за не правописание, правописание это лицо и уважение к каждого лично к себе. Если человек хочет что бы его воспринимали как серьезного человека он будет на этот факт обращать внимание. (Это чисто дело каждого) И вообще если в сообщении существует орфографические ошибки, это не значит что пользователь тупой и за этого его надо штрафовать. В третьих, форум создан для обмена опыта, мнениями пользователей, для переписке по определенной теме. И мнения каждого это сугубо его правда. Возможно пользователь именно таким образом (имею виду с ошибками) хотел выразить свое мнение. А модератор ссылаясь на не существующие правила Теперь пример: Вот я пользователь форума, иногда специально пишу с ошибками, иногда я не замечаю ошибки, иногда замечаю и исправляю, все что я не писал бы на форуме, это мое личное, и то что я хочу поделится с другими пользователями в форуме, так что тыкая мне штрафы за то что я сделал орфографическую ошибку модератор будет не прав, так как я в полном праве писать то что я хочу писать (в пределах разумного и не запрещенного), и этим я не нарушаю не какие правила. Оффтоп: Нигора опа, ман сизни курмаганман, билмайман хам, сиз хам мани танимайсиз, факат форум доирасида бир биримизни биламиз, лекин фойдаланувчига имловий хато килгани учун штраф беришни ман уз ваколатидан суисътемол килиш деб хисоблаган булардим. Чунки тугри езиш еки езимаслик бу фойдаланувчининг узининг хохиши, балки у узи атайлаб хато килиб езгандир, балки шундай холда уз фикрини билдиришни хохлагандир, а сиз унинг хукукларини биздингиз. агарда сиздек хамма модерлар шундай фикрласа, ман хеч качон ред онлидан чиколмаган булардим.Опа сизга бирон бир ёмонлик тиламайман, ёмон иш килдингиз хам демокчимасман, Сизга утган сафар хам айтгандим, сиз узбек тилида форум фаолиятини олиб боручиларнинг йул бошловчисиз. Демак сиз йул бошлашингиз керак, сиз юрган чизикни куриб ортингиздан бошкалар хам юради, Шунака узбек тили, маданияти урф одатларига хурматингиз баланд булса, унда узбек тилидаги форумда узбек милллийлигини, каттани кичикка, кичик каттага, фойдаланувличларни бир бирини хурмат килиб киноясиз гапиришдан холи килинг. Эътибор бериб форумни укиб чикинг, хар бир мавзуда албатта бир бирига киноя килиб ёзилган сообщениялар бор. Бехурматсизлик аломатларини умуман гапирмаса хам булади. Агар шуларни бартараф этилмасакан, кимнингдир имловий хатоси учун куйилган штрафни ноурин деб хисоблайман. Шунинг учун опа, хамма инсонни узидан булиши керак, хоп хатони курибсиз, а индамасдан тугирлаб куймайсизми, сизга тугирлашга ваколат берилган-ку, еки тугирлашдан эриниб штрафни босиш осонрокми? Хафа булманг опа, сиз катта одамсиз форумда, сизга булган танкидлар хеч качон камаймайди, бу миллатнинг конига сингган, мевали дарахтга хар доим тош отилган (макол урнига булмаса хам мени тушундингиз деб уйламан). Сиз шундай килинки сизни куриб, сиздек буламан деб интилишсин, сизни килганинигизни куриб узини килганидан уялсинлар. ЛСга езмадим, хафа булманг, бу гаплар факат сиз учун эмас балки бошка форумдаги модер булмаган булса хам фойдаланувлисларга хам тегилши деб хисоблайман. Оффтоп: Агар уз фикрим ва сообщениям билан бировни хафа килган булсам минг бор узур, бир кошик конимдан кечинг =)))))
Исключительно отвечаю от своего имени. Последний раз редактировалось Utkir Mahmudov; 07.05.2011 в 13:10. |
|
|
Ответить |
|
4 "+" от:
|
|
|
#83 |
![]() |
Оффтоп: Ха айтганча яна бир нарса, хурматли эркаклар, келинг эркак булайлик, хотинларга ухшаб майда чуда нарсаларни ковлаб, дардлашавермайлик,
Ответить |
|
"+" от:
|
|
"–" от:
|
|
|
#85 |
![]() |
Оффтоп: 3dman, Сизни тушунмадим???Нима сиз форумда хотинларага ухшаб майда чуда нарсаларни кавлаштириб, уз эркаклик гуруриздан кечиб, мишмишлашгани ёки бировни оркасидан ёки бировни килган ишини обсуждения килгани кирганмисиз???? Саволим риторический, жавоб бериш шарт эмас, узим учун хулоса килиб олдим =) Думаю не только я, но и многие =)
Ответить |
|
|
#86 | |
|
QR.Xo'jayli tuman 70-maktab
o'qituvchi
+ 7
23/16
– 0
2/1
![]() |
Цитата:
|
|
|
|
Ответить |
|
|
#88 |
![]() |
Манича саволнома сал нотугрирок булибди, нега десангиз, бу аник факт, модератор мактабдаги укитувчи эмас, унинг функционал вазифаларга хатоларни тугирлаш кирмайди, хатоларни курган модератор хатоларни тугирладими, демак бу сообщениянинг тагидан ким томонидан тугирланган уже куриниб туради. Хаттоки бунинг сабаларини хам езиб куйиш мукин, лекин Нигора опанинг тугирлагани, бу форум фойдаланувчисига булган бехурматсизликкак ухшаб кетаяпти.
Фикрим шу. Тагин хафа булманглар. Йук, нотугрини урнига, юкоридаги холатни инобатга олган холда "шундай" тугирлаш мумкинми деган маънони берувчи жавоб билан узгартириш керак деб хисоблайман.
Ответить |
|
"+" от:
|
|
|
#89 | |
|
AKA:3Dman
+ 1,993
1,466/628
– 253
99/50
![]() |
Цитата:
Оффтоп: Уткирбек, бу ерда хеч ким бировнинг оркасидан ёки бировнинг ишини обсуждение килгани кирган эмас, балки, форумдаги постларда учрайдиган имло хатоларини камайтириш хакида мухокама кетаяпти, ва нихоят, хеч канака мишмиш булаяпгани хам йук. Бировнинг оркасидан гапириш эса хакикатдан хам узингиз айтганингиздай эркак кишининг иши эмас. |
|
|
|
Ответить |
|
|
#90 | |
|
Цитата:
Сизда бундан ҳам яхшироқ вариантлар борми? 1, 2, 4-вариантларга қўшилмайман. Қўлдан берганга чумчуқ тўймас дейишади. 3- эса, аҳамаият бермай туриладиган нарса эмас. Албатта биров жуда хатоликни кўп қилиб ёзганда жим қараб тура олмайсиз. Бу ерда фақат автоматик тизим керак. 1 та постда 3 тадан зиёд имловий хато кетганда система ўша постни ўчириб ташласин. Кейин форумчига огоҳлантириш хабари чиқиб турсинки, грамматик хатоларингиз кўп деган. Шунда у ўзи мустақил китоб варақлаб, тўғри ёзишга уринади. Ҳозир одамларга тайёрини бериб бўлмайди, уларни ўзини ишлатишни, ўз устида меҳнат қилиб ўрганишларини таъминлаб бериш керак. Яъни, биз балиқни эмас, қармоқ бериш чорасини ўйлаб топишимиз керак. Қармоғи бўлса, балиқни ўзи тутади. Модераторларга эса, инсоф нуқтаи назаридан ҳамма нарсани бўйнига юклай олмаймиз. Уларнинг вазифаси эмас, ҳар битта форумчининг хатоси учун жавоб бериш. Уларнинг модерлик қилишдан ўз ҳақ-ҳуқуқлари, қонун-қоидага мувофиқ вазифалари бор. Биз ҳамма нарсани бир кишига юклаб жим қараб туришимиз ҳам адолатдан, ҳам инсофдан эмас. Ҳамма ўзи учун ҳаракат қилиши керак. Шунда бир нарсага эришиш мумкин. Тил бўйича мутахассис эмасдирман, лекин қўлимдан келгунча мен ҳам тўғри ёзишга ҳаракат қилмоқдаман. |
||
|
|
Ответить |
|
"+" от:
|
|