Моё меню Общее меню Сообщество Правила форума Все прочитано
Вернуться   uForum.uz > ИКТ и телеком > IT-индустрия > Журнал infoCOM.UZ
Сообщения за день Поиск
Знаете ли Вы, что ...
...нарушения правил форума наказываются. Старайтесь их не нарушать.
<< Предыдущий совет - Случайный совет - Следующий совет >>

Журнал infoCOM.UZ Информационно-аналитический ежемесячный журнал infoCOM.UZ

Закрыто

Опции темы Опции просмотра
Старый 01.06.2008 12:36   #1211  
Real ID Group
Оффлайн
AKA:DMV
+ 369  308/138
– 16  7/6

Uzbekistan
Час просмотра последних 30 страниц этой темы таки убедили меня принять участие в следующем подобном конкурсе! Рецепт успеха довольно прост:
1. наличие подключения к интернету, хороший поисковик (шмугль, шмандекс, шмаблер);
2. знание стилистики русского языка (знание иностранных языков приветствуется).
И первое, и второе у меня имеются, т.е. все карты в руках!
В крайнем случае сошлюсь на забывчивость или большую роль в развитии государства...
Будем посмотрать
Старый 01.06.2008 12:59   #1212  
Real ID Group uParty Member
Оффлайн
ITPS-Asia
Инженер АСУТП
AKA:mr.Ses
+ 565  493/275
– 53  3/3

UzbekistanМой мир
Цитата:
Сообщение от Teem Gazeev Посмотреть сообщение
Цитата:
Сообщение от AquaTropic Посмотреть сообщение
А такие преценденты в Интернете описаны?

Ну, вот видите, опять смотрим, как там, в интернете с этим делом!
Разве это опять не попахивает плагиатом?
Ничего своего не можем!
Дык я к тому и веду. Ежели в инструкции ничо нет, то надо в Интернете посмотреть. А если и тама нет, то тогда уж чо делать, то мы и не знаем.
Впомнил анекдот:
- В чем смысл жизни?
- Незнаю, интернет отключен.
Старый 01.06.2008 13:09   #1213  
Заблокирован(а)
Оффлайн
+ 274  99/62
– 0  0/0

Russian Federation
кто за то, чтоб статьи г-на Х.Тангриева и г-жи Е.Калининой были опубликованы в Инфокоме?
Старый 01.06.2008 14:57   #1214  
Known ID Group uParty Member
Оффлайн
Erkin ijodkor
Jurnalist
+ 2,559  2,642/911
– 20  13/12

Uzbekistan
Цитата:
Сообщение от Djalolatdin Rakhimov Посмотреть сообщение
Добавлю, что я лично не удовлетворен ответом Хусена. Ответы был не по всем вопросам. Надо держать ответ.
Сунгги 3 хафта мобайнида мазкур танлов билан боглик жараёнлар барча иштирокчилардан кура купрок менга уз рухий таъсирини утказди. Аввалига, овоз бериш жараёнида Тангриев хамкасблари кумагидан фойдаланмокда кабилида айб куйилди. Хамкасбларим укиб чикиб, овоз беришган булса-да, форумдошларни турли шубха-гумонлардан холи килиш ва тинчлантириш максадида баъзилари дарров уз овозларидан воз кечишди. Бу учун уларга рахмат.
Энди эса мени узим учун жуда огир булган айб – «угрилик»да айблашмокда.
Мен эса бу холатларни хеч иккиланмай омма олдида мени обрусизлантириш ва камситиш сифатида кабул киляпман. Нахотки, форум админстраторлари бунга карши чора куришмаса?
Ахвол, шу даражага борди-ки, мен мазкур танловда катнашганимдан хатто-ки, пушаймон булмокдаман. Мана, форумда кулга киритилаётган «ютук»!
Колаверса, танловдаги иштироким мени расмий иш фаолиятимдан ташкаридаги жараён. Нега энди, мазкур жараёнларда рахбарларимдан изох талаб этиляпти? Буни форум иштирокчилари томонидан рахбар-ходим уртасидаги муносабатларга босим утказишга булган уриниш деб хисоблайман.

Маколани тайёрлашда хамкасбларим хорижий манбаалардан материаллар олиб беришганини аввал хам айтгандим. Бу узимни химоя килиш учун уларни айблаш эмас!!! Энг катта камчилигим, мазкур манбаалар билан кизикмаганим ва уларни маколада кайд килмаганим. Бу айбимни ювиш учун тугри йулни курсатдим – тез кунда макола «Маърифат» газетасида чоп этилади. Шу тарика муаллифлик хукуки таъминланади яъни, маколада кайси хорижий манбаалардан фойланганимиз курсатилади. Демак, муаллифлик хукуки поймол буляпти кабилидаги хавотирлар ортикча.

Уз фикримни яна кайтараман ва ундан кайтмайман: макола форумда курсатилган манбанинг яхлит таржимаси эмас!!! У кискартирилган ва албатта шахсий фикрларим билан бойитилган ижодий ишдир
У куйидаги кетма-кет боскичларда ёзилган.
1боскич. Дастлаб муштарийга мактаб сайтингиз кай куринишда кабилида саволлар берилади. Максад, маколанинг максадини очиб бериш эди. Ушбу булим маколанинг асосий сарлавхасидан тепада келирилгани учунми, негадир тахририят уни олиб ташлаган. Нима учун олиб ташлашгани хакида изох бермасликка уларнинг хаки бор. Талаб хам килаётганим йук!
2 боскич. Мактаб сайти аслида кандай булиши керак деган саволга жавоб излайди.
3 боскич. Мактаб сайтини яратиш давомида эътибор бериш лозим булган жихатларни тахлил килади.
4. боскич. Яратиб булинган сайтга ахборотлар жойлаштиришда зарур тавсияларни беради.
Мазкур тахлилий маколадаги таркиб, форумда курсатилаётган сухбат шаклидаги макола таркибига умуман ухшамайди. Албатта, хар бир боскични ёритаётганда Узбекистондаги имкониятлар, хусусан, ZiyoNET берган имкониятларни хам киритиб борганмиз.

Эътибор беринг, шу пайтга кадар, бизда мактаб сайтлари буйича назарий ишларга кул урилмаган. Мактаб сайти буйича мен «Янги гап айтганман» деб даъво килаётганим йук. Шунчаки, Узбекистон таълим тизимига мактаб сайтлари буйича илмий билимларни олиб кирганим ва уни илк бора узбек тилида оммага такдим килаётганимнинг узи ижобий холат эмасми?!! Купрок шунга эътибор беринглар!

Маколам буйича батафсил тушунтириш бермаслигим хам мумкин эди. Бундай мажбурият танлов иштирокчиларига юклатилмаган хам. Хозир мен учун жиддий давр – иш урнимда аттестацияга тайёргарлик куряпман. Бу ердаги бахс-мунозоралар эса менга факат ва факат халакит бермокда ва ишимдаги самарадорликка салбий таъсир утказиши хам мумкин.

Шундай экан, макола буйича изохни мендан эмас, танлов ташкилотчиларидан талаб этиш лозим. Уларнинг голибларни танлашда адолат мезонларига риоя этишганига канчалик ишонсам, кеча ва бугунги мунозоралардан кейин форумдошларни кониктирадиган тугри жавобни айтишларига хам шунчалик ишонаман!

Барчангизга хурмат билан Хусен Тангриев
мустакил журналист

Последний раз редактировалось Husen; 01.06.2008 в 15:06.
Старый 01.06.2008 14:58   #1215  
Заблокирован(а)
Оффлайн
+ 10,956  12,586/6,453
– 307  539/385

Vatican City State
Цитата:
Сообщение от Sergey Podolskiy Посмотреть сообщение
кто за то, чтоб статьи г-на Х.Тангриева и г-жи Е.Калининой были опубликованы в Инфокоме?
Однозначно «За», но в новом разделе — «Так делать нельзя».
И с большим портретом «аффтора»

Да, вот еще «кстати»…
Кстати, я не думаю, что имеет смысл устраивать переголосование или переконкурсирование или любое другое действо с приставкой «Пере».

Номинация изначально была оглашена как «Выбор редакции» и тут нет места «бранию браздов в свои руки», это будет таким же нарушением, как и плагиат, например, а правила есть правила, их передел есьмь — Анархия.

А вот что нужно и необходимо, так это дождаться, надеюсь адекватной, реакции Организаторов на сложившиеся ситуационные факты.
Старый 01.06.2008 15:01   #1216  
Заблокирован(а)
Оффлайн
+ 10,956  12,586/6,453
– 307  539/385

Vatican City State
Цитата:
Сообщение от Husen Tangriyev Посмотреть сообщение
...мобайнида мазкур танлов билан боглик жараёнлар барча иштирокчилардан кура купрок менга уз рухий таъсирини утказди. Аввалига, овоз бериш жараёнида Тангриев хамкасблари кумагидан фойдаланмокда кабилида айб куйилди. Хамкасбларим укиб чикиб...
Многоуважаемые полиглотные посетители форума!
Кто ни будь, переведите смысл хотя бы, каюсь, не осилю столько прочесть и перевести.

Заранее благодарю от всех русскоязычных
"+" от:
Старый 01.06.2008 15:14   #1217  
Real ID Group uParty Member Ultimate
Оффлайн
AKA:dj
+ 8,711  10,751/5,416
– 62  55/49

UzbekistanОтправить сообщение для Djalolatdin Rakhimov с помощью Skype™Аккаунт на Twitter
Мне вот интересно, у всех ли зашитников АП в данной теме используется лицензионно чистое ПО на их компах?
Старый 01.06.2008 15:17   #1218  
Заблокирован(а)
Оффлайн
+ 10,956  12,586/6,453
– 307  539/385

Vatican City State
Цитата:
Сообщение от Djalolatdin Rakhimov Посмотреть сообщение
Мне вот интересно, у всех ли зашитников АП в данной теме используется лицензионно чистое ПО на их компах?

Бьюсь об любой заклад, что ни у кого.
Себя правда похвалить не забуду, 80% лицензированное.

Да и у авторов статей, призывающих к легализации софта, так же крякнутые версии.
Статьи не более чем конъюнктурные, ждать того, что автор будет на своем примере чему-то учить и призывать, нет, не верю я в это.

Последний раз редактировалось JackDaniels; 01.06.2008 в 15:20.
Реклама и уведомления
Старый 01.06.2008 15:18   #1219  
Оффлайн
+ 8,711  10,751/5,416
– 62  55/49

UzbekistanОтправить сообщение для Djalolatdin Rakhimov с помощью Skype™Аккаунт на Twitter
Цитата:
Сообщение от Maksim Dozmorov Посмотреть сообщение
Час просмотра последних 30 страниц этой темы таки убедили меня принять участие в следующем подобном конкурсе! Рецепт успеха довольно прост:
1. наличие подключения к интернету, хороший поисковик (шмугль, шмандекс, шмаблер);
2. знание стилистики русского языка (знание иностранных языков приветствуется).
И первое, и второе у меня имеются, т.е. все карты в руках!
В крайнем случае сошлюсь на забывчивость или большую роль в развитии государства...
Будем посмотрать
Похоже, Вас устраила бы Ваша победа в конкурсах подобными методами , тогда точно нужно принять участие.
Старый 01.06.2008 15:22   #1220  
Оффлайн
+ 8,711  10,751/5,416
– 62  55/49

Цитата:
Сообщение от Ruslan Khudyakov Посмотреть сообщение
И с большим портретом «аффтора»
[MOD]Если мои комментарии штрафов ничего не стоят, не делаете выводов, то и тратить время на коменты их не буду[/MOD]
Закрыто