|
|
Знаете ли Вы, что ... | |
![]() |
...для каждой темы существует свой раздел. Изучите структуру форума. Если соответствующего раздела нет, то всегда есть раздел "Разное" :) |
<< Предыдущий совет - Случайный совет - Следующий совет >> |
ZiyoNET Общественная образовательная сеть |
Ответить |
|
Опции темы | Опции просмотра |
![]() |
#4111 | |
Цитата:
Потолкуешь с одним-возликуешь, потолкуешь с другим- затоскуешь. Последний раз редактировалось dili; 14.08.2012 в 14:56. |
||
|
Ответить |
"+" от:
|
![]() |
#4114 | |
Цитата:
Хар бир савдогар 3.5 бочка квас олишлари керак. Демак иккита ярим тўла бочка олиш ўрнига бир тўла бочка ва бир бўш бочка олиш мумкин. Бочкаларнинг умумий сони 21 та, яъни хар бир савдогарга 7та бочкадан. Демак вариантлар бор. 1-вариант: 1С=3Т+1Я+3Б 2С=3Т+1Я+3Б 3С=1Т+5Я+1Б 2-вариант: 1С=2Т+3Я+2Б 2С=2Т+3Я+2Б 3С=3Т+1Я+3Б
Ответить |
2 "+" от:
|
![]() |
#4115 |
Бу саволга фақат 2 вариант бор. Мен аввалига бу саволдан бошқа савол қидиргандим. Яъни квасни тенг бўлиш керак ва бунда хар бир бочкадаги кваслар миқдори тенг бўлиши керак. Ўлчов воситаси бўлмаганлиги учун савдогарлар орасида низо чиқмаслиги керак. Масалан тўла бочкадаги квасни ярмини бўш бочкага ким аниқ қуя олади? Мен мана шу масалани ечишга урингандим.
Ответить |
![]() |
#4117 |
Бошқа идишга дейилганда ўша берилган бочкалардан ташқари деб тушинсак бўлаверса,унда бочкаларнинг стандартини назарда тутган ҳолда,тўла бочкаларнинг таҳминан ярмини бўш бочкаларга қуямиз.Қуйиб бўлиб бочкани,ичидаги квас бочканинг то лабига келмагунча оғдирамиз.Агар шу ҳолатда бочканинг таги бироз кўринса,демак ярмидан озроқ қуйибмиз,агар таги кўринмаса,демак ярмидан кўпроқ қуйиб юборибмиз.Шу тариқа ҳар етти бочкани,шу тариқа ярмини бўш бочкаларга қуйсак,бизда 21 та бочкада ярим бочкадан квас ҳосил бўлади.
.Доно учун атроф тўла минг жумбоқ, нодон учун ҳаммаси аён бироқ. Последний раз редактировалось Баходир кушаков; 14.08.2012 в 18:36. |
|
|
Ответить |
|