|
|
Знаете ли Вы, что ... | |
![]() |
...до того как открыть новую тему, стоит использовать поиск: такая тема уже может существовать. |
<< Предыдущий совет - Случайный совет - Следующий совет >> |
Ижод хусусида сўз Ижод аҳли, уларнинг ғояси, ҳаёт қараши, мақсадлари, ютуқлари, орзу ва армонлари.... (Все о творчестве, о людях творчества, их идеях, взглядах, достижениях и целях, мечты…) |
Ответить |
|
Опции темы | Опции просмотра |
![]() |
#331 |
+ 2,104
1,209/531
– 1
2/2
![]() |
Шеърим Шеърим менинг – Ўқилмас сирим. Тўқиб бўлмас Ҳаётий эртак. Шеърим менинг – Топилмас зарим, Безар уни Пинҳона тилак. Шеърим менинг – Қайғу аламим Ёки арзи Аҳволим эмас. Шеърим менинг – Ноёб малҳамим, Шамим эрур – Ҳеч кимса билмас. К.
"+" от:
|
![]() |
#332 |
+ 2,104
1,209/531
– 1
2/2
![]() |
Жавоб бер, юрак...
Кечир, юрагимни алдаёлмадим, Бедору хастани алдамоқ абас. Ўтмиш хаёлимни ҳайдаёлмадим, Энди ёлғизгина зоҳидлик ҳавас. Ҳаёт недир, недир ҳақиқат?.. Саволларга кўмар юрагим. Ўзинг айт деб сўрама фақат, Шудир сендан битта тилагим... Бу дунё нимадир, омонат нима?! Ваъдами ёки бир ваъдали иймон... Унда омонатга хиёнат нима?!. Хиёнат – ваъдани унутмоқ, инон... Ҳаёт недир, фоний дам нечун?.. Яна сендан сўрайман такрор. Сен қайдасан, энди сен учун, Жавоб берар юрагим бемор... Кечиргин сенсизин яшай олмадим, Камалак дунё ҳам қалбимга қафас. Ўзганинг дилини ғашлай олмадим, Хаёлимда исминг, кезар ҳар нафас. Ҳаёт недир, недир ҳақиқат? Жавоб берасанми юрагим? Индамасанг сен ҳам бешафқат, Юрак бўласан-ку керагим... К.
Necha insonlar ko'rdim, siyrati bor surati yo'q. Rumiy Последний раз редактировалось Nigora Umarova; 09.08.2010 в 09:29. |
|
Ответить |
"+" от:
|
![]() |
#333 |
+ 2,104
1,209/531
– 1
2/2
![]() |
Бормикан
Бу жаҳонда Сенингдек шарм айлагувчи бормикан, Тун зулматда ўзини шам айлагувчи бормикан. Бу дунёда емоқлик бор биров ҳаққин хотиржам, Лек виждонан бошини хам айлагувчи бормикан. Хайр этсак-да Ҳотам каби юз кун бечораларга, Ҳалол бир нон ила карам айлагувчи бормикан. Бу оламда нафс йўлидан юриб йиққанлари самм, Савоблардан гуноҳни кам айлагувчи бормикан. Магар ҳисоб вақти ҳамма Машҳаргоҳда бўлса жамъ, Қўрқиб гуноҳдин кўзни нам айлагувчи бормикан. Очмагай кўнглини Кавсар, ўзгадин кўрмиш ситам, Анга Сендек ўзни маҳрам айлагувчи бормикан. К.
![]() |
#334 |
![]() Freelancer
consultant
+ 4,053
3,248/1,245
– 266
151/145
![]() |
Bir holat,
yuragim izidan chiqqan, Visol chizig'i-la kesishmaydi u. Bir holat, jonimmni bedorlik siqqan, Aqlimga bo'ysinmay qo'ygandir tuy'gu. Bir holat, Xayolim tumandek xira - Hislarim ko'zini to'sib oladi. Qalbim gulzoriga kun bermay sira, Tikonlar gulimni bosib qoladi... Bir holat, osmonlar judayam yaqin, Qo'llarim yetadi bulutni tutsam. Yo darddan bir zumga olgamnimda tin, Yer yumshoq, kirsamu, yo'qolib ketsam. Bir holat, halovat ko'nglimdan yiroq, Topolmam, jonimni berib jabborga Uch nuqta umrimga to'lgandir so'roq, Huzurim almashdim nolayu zorga. Bir holat, goh soqov,gunga aylanib, Gohida mungli kuy chalguvchi nayman. Shu taxlit kimnidir tanimay-tanib, Umrining mazmuni bo'lib yashayman Bir holat, holatki, ko'zlar nigoron, Garchi umidimdan asar qolmagan... (c)
"+" от:
|
![]() |
#335 |
+ 2,104
1,209/531
– 1
2/2
![]() |
Изламанг мени
Қайларда қолдинг деб изламанг мени, Интизор кўзингиз ирмоғидаман. Йўқ, йўқ, мени деб довондан ошган, Чашми изтиробнинг қирғоғидаман. Вафодан яралган бевафогинам, Мен энди фироқнинг ишқ тўридаман. Кетяпман, сиздан йўқ ҳеч қандай гинам, Чунки мен покиза қалб тўридаман. Сиз мени изламанг, кўкдаги ойдан, Мен ойдан узоққа учиб кетганман. Фақат сиздан қочиб бевафогинам, Қуёшнинг бағрига кўчиб ўтганман. Келмангиз ёнимга кўнгил сўргани Мен сизга дилимни бериб кетганман, Сиздан яшириб бу юрагингизни, Ўзим билан олиб, кўкка етганман. Қайларда қолдинг деб изламанг мени, Мен маъюс чеҳрангиз нигоҳидаман, Йўқ, йўқ, мени излаб самога боққан, Ҳар тола киприкнинг даргоҳидаман. K.
7 "+" от:
|
![]() |
#336 | ||
Osmon yig'lar yerga qilolmay izxor,
Yomg'irlarga bitar dilida borin. Osmonku aytolmas sevdim deb takror, Menchi she'rga joylayman sevgim izxorin. Men osmonman doim yerga talpingan, Men quyoshmanoyni ko'rishga mushtoq. Menku bahor kuzni juda sog'ingan, Menku kunman tunsiz yashayman qandoq.... |
|||
|
Ответить |
Реклама и уведомления | |
![]() |
#337 |
Erta tong turganda sen haqada o'ylab
To kun botguncha davom etaman Kun bo'yi ko'changda chiqishing poylab Ko'zlarim to'rt bo'lib seni kutaman. Mayli bo'laqolgin bo'ynimga sirtmoq, Mayli o'ylab seni o'tsin saharlar Sen menga bir bora sevaman degin Sevgimdan yashnasin jonim bahorlar.... |
|
|
Ответить |
![]() |
#338 |
Afu aylang jonim mening nodonligimni,
O'zim-ku ahir sababchi sizning rashk uchun. O'ylmadim siz uchun qanchalik og'ir, Kechiring so'ngi bor nodonligimchun... Biling men ham sizsiz yashay olmasman, Yo'llaringiz kutib mushtoqdir dilim. Bir umr ham sizga boqib tolmasman, Bir sizni ko'raman, sizni der tilim. Chin so'z yorim ketmam aslo sizni yig'latib Siz ko'z yosh to'kmang faqat qalbimni tirnab. Ketaman deb aytmang boshqa qalbim tig'latib, Tashlab ketmang gumonlarga siz meni qiynab... |
|
|
Ответить |
|