Цитата:
Сообщение от Timur Vakhabov
Ту Aaz, вот видите, Вы же сами додумались, что к чему. Я же писал уже о необходимой грамотности в составлении таких важных юридических документов. Но дело в том, что и грамотность здесь не при чём - конкретно показан путь работы банков в этом направлении. Зачем мне дальше размусоливать, умные люди уже поняли о чём я и прочитали пункт е) Положения...
|
Вообще, зачем заворачиваться с этим положением?
Фишка "отключить биллинги" была выдана на основании Положения №2002. А в Положении
№2099 написано прямым текстом что Положение №2002 считается утратившим силу, т.е. отменен.
С юридической точки зрения фишка ЗПМ не имеет никакой силы, ни к чему не обязывает. Я думаю просто решили взять на испуг, если что все навалить тем кому не повезло..
Кто нибудь анализировал о чем говорится в этих пунктах положения:
Цитата:
1. Мазкур Низом:
а) юридик шахслар ёки якка тартибдаги тадбиркорлар томонидан жисмоний шахсларга тўғридан-тўғри товарларни сотиш ва хизматлар (ишлар)ни кўрсатиш;
б) юридик шахслар ўртасида, юридик шахслар билан якка тартибдаги тадбиркорлар ўртасида ва якка тартибдаги тадбиркорлар ўртасида тўловларни амалга ошириш;
в) Ўзбекистон Республикасининг норезидентлари фойдасига тўловларни амалга ошириш;
г) Ўзбекистон Республикаси Президенти ёки Ўзбекистон Республикаси Ҳукумати қарорларига мувофиқ ташкил этилган тўлов агентлик тармоғи орқали ҳисоб-китобларни амалга ошириш;
д) нақд пулсиз шаклдаги, шу жумладан чакана тўловлар тизими орқали тўловларни амалга ошириш;
е) тижорат банклари ва тижорат банкларида очилган ҳисобварақлар орқали ҳисоб-китобларни амалга ошириш билан боғлиқ бўлган муносабатларга татбиқ этилмайди.
|