|
Бугун 24 июль – эрийдиган кофе куни.
Ушбу ичимлик ХХ аср бошида япон олиси Сатори Като томонидан кашф этилган. 1938 йили унинг Nestle нави яратилгач, кенг оммалашиб кетган.
Эрийдиган кофе ишлаб чиқариш жараёни етарлича мураккабдир. Табиий кофенинг аччиқ дамламаси астойдил фильтрлангач, инерт газга тўлдирилиб, юқори ҳароратда қиздирилган камера ичида чангитиб юборилади. Бунда, камера ичида кўтарилган экстракт томчилар қуриб, кукун ёки дона ҳолатини касб этади.
Шахсан мен, ушбу кофени ҳар куни соат роса 13.00 да, ўз кабинетимда, Ўқотар (Стрелец) тасвири туширилган бокални тўлдириб дамлаб ичаман. Сиз-чи?
|