uForum.uz

uForum.uz (https://uforum.uz/index.php)
-   Журнал infoCOM.UZ (https://uforum.uz/forumdisplay.php?f=431)
-   -   Напиши статью – получи ноутбук! (https://uforum.uz/showthread.php?t=4343)

Vitaliy Fioktistov 02.06.2008 14:19

Оффтоп:
Цитата:

Сообщение от nemec (Сообщение 106342)
Цитата:

Сообщение от Vitaliy Fioktistov (Сообщение 106254)
Цитата:

Сообщение от nemec (Сообщение 106250)
Да вот еще, может устроим встречу писателей?
Соберемся, обсудим в реале?
Пивка попьем?

Вроде классная мысль!

Авторская посиделка? Мы с Тимуром будем. Сообщите время и место (Коинот?)

Место проведения совершенно любое, выбирайте.
Вот только хотелось бы как можно позже (9, 10 вечера) раньше не смогу. :187:

Наверное это уже для данной темы становится оффтопом.
Предлагаю устроить посиделку в Коиноте в субботу. Если кто-то желает присоединиться, неважно, автор или нет - милости просим. Если нет возражений по поводу дня недели, предлагайте время.

Shamil Eshbekov 02.06.2008 19:00

Цитата:

Пивка попьем?

Вроде классная мысль!

Оффтоп:

Предлогаю всем авторам, неавторам, организаторам, болельшикам и вообще хорошим людям, встретится в "Березке", попить "русского пивка"(кто хочет русской водочки с солеными огурчиками). Почему "Березка"? Да потому что она в центре города, всем удобно будет, и без обид, все мы живем в разных концах города, в центре будет справедливее. Что касается дня и времени. В субботу 7-го числа в 19-00. Кто "за"?

netklon 02.06.2008 19:11

Оффтоп:
133 страницы. Из-за ноутбука. Жесть. У нас на metka.uz (превед RHD) из-за планшета и то так не рубились. Хотя вроде мы плагиат успели еще до старта голосования зарезать.

Timur Salikhov 02.06.2008 19:15

Цитата:

Сообщение от Shamil Eshbekov (Сообщение 106479)
Цитата:

Пивка попьем?

Вроде классная мысль!

Оффтоп:

Предлогаю всем авторам, неавторам, организаторам, болельшикам и вообще хорошим людям, встретится в "Березке", попить "русского пивка"(кто хочет русской водочки с солеными огурчиками). Почему "Березка"? Да потому что она в центре города, всем удобно будет, и без обид, все мы живем в разных концах города, в центре будет справедливее. Что касается дня и времени. В субботу 7-го числа в 19-00. Кто "за"?

Оффтоп:

Не удобное время...
в 20.30 начало ЕВРО-2008

Александр Сучков 02.06.2008 19:15

Оффтоп:
Цитата:

В субботу буду в Самарканде на очередном этапе Чемпионата по компьютерным играм. Так что к сожалению не смогу. Возможно меня там никто и не ждет:) Желаю от души отдохнуть.
С уважением

Ruslan Juldashev 02.06.2008 19:17

Цитата:

Сообщение от netklon (Сообщение 106486)
133 страницы. Из-за ноутбука. Жесть. У нас на metka.uz (превед RHD) из-за планшета и то так не рубились. Хотя вроде мы плагиат успели еще до старта голосования зарезать.

Оффтоп:
У вас не очень удобно было посты отслеживать ;)

Vitaliy Fioktistov 02.06.2008 19:27

Оффтоп:
Цитата:

Сообщение от Александр Сучков (Сообщение 106492)
Оффтоп:
Цитата:

В субботу буду в Самарканде на очередном этапе Чемпионата по компьютерным играм. Так что к сожалению не смогу. Возможно меня там никто и не ждет:) Желаю от души отдохнуть.
С уважением

Вас всегда, везде и все ждут с нетерпением. И это не ирония и не сарказм.
Так что с учетом Самарканда и ЕВРО давайте среди недели?

Shamil Eshbekov 02.06.2008 19:27

Цитата:

Сообщение от Timur Salikhov (Сообщение 106490)
Оффтоп:

Не удобное время...
в 20.30 начало ЕВРО-2008

Оффтоп:

Ну, извините, всем неугодишь.
P.S. Обожаю фотбол, но ради такой встречи пожертвую прямой трансляцией, посмотрю повтор!
Цитата:

Сообщение от Александр Сучков (Сообщение 106492)
Оффтоп:

С уважением

Оффтоп:

Жаль, что по тем или ининым причинам народ не может прийти. Кого ждать-то?

Shamil Eshbekov 02.06.2008 19:34

Цитата:

Сообщение от Vitaliy Fioktistov (Сообщение 106501)
Оффтоп:

Оффтоп:

Давайте, в среду 4-го, в тоже время, в том же месте, в "Березке"! Недавно там день радио отмечали, собрались предствавители всех сотовых компаний, кроме Узмобайла, от каждой по несколько человек. Веселая компания собралась! И что самое интересное, многие друг друга видели в первые. Однако, праздник отметили на славу!

Александр Сучков 02.06.2008 19:37

Оффтоп:
Цитата:

Сообщение от Vitaliy Fioktistov (Сообщение 106501)
Вас всегда, везде и все ждут с нетерпением. И это не ирония и не сарказм.

Спасибо. Я знал , что меня любят и ждут:) Я уезжаю в пятницу утром за рулем. Значит в четверг не смогу принять на грудь:) Может в понедельник-вторник встретимся на следующей неделе.

Evgeniy Sklyarevskiy 02.06.2008 19:45

Цитата:

Сообщение от Shamil Eshbekov (Сообщение 106504)
в том же месте, в "Березке"!

В верхнем зале сидели или в нижнем? Какой зал лучше для встречи плагиатчиков с антиплагиатчиками? :-)

Давайте во вторник (следующий) - дождемся АС - остынем еще больше от баталий ... :-)

Shamil Eshbekov 02.06.2008 19:53

Цитата:

Сообщение от Evgeniy Sklyarevskiy (Сообщение 106506)
Цитата:

Сообщение от Shamil Eshbekov (Сообщение 106504)
в том же месте, в "Березке"!

В верхнем зале сидели или в нижнем? Какой зал лучше для встречи плагиатчиков с антиплагиатчиками? :-)

Давайте во вторник (следующий) - дождемся АС - остынем еще больше от баталий ... :-)

В верхнем, в отдельной кабинке для некурящих, с круглым столом! Удобно очень, всех видно!
Видно, так и будем сдвигать дату, во вторник будет разгар ЧЕ2008!

Eldar Fattakhov 02.06.2008 19:54

Цитата:

Сообщение от Evgeniy Sklyarevskiy (Сообщение 106506)
верхнем зале сидели или в нижнем? Какой зал лучше для встречи плагиатчиков с антиплагиатчиками? :-)

Верхний для такого случая лучше - там акустика ужасающая. Полностью будет напоминать форум в дни "обсуждения" и "неслушания" друг друга.

Александр Сучков 02.06.2008 20:11

Цитата:

Сообщение от Shamil Eshbekov (Сообщение 106507)
Видно, так и будем сдвигать дату, во вторник будет разгар ЧЕ2008!

Кстати, не реклама, в очередной номер журнала который сегодня мы уже отдаем подписчикам будет вложен настольный календарь ЕВРО2008 от EPSON.
Я думаю , что можно встретиться в понедельник , потому что во вторник 10-го июня играет Испания-Россия. Думайте , я готов прийти и во вторник и в понедельник:)

nemec 02.06.2008 21:33

Я вообще к футболу равнодушен, так что это для меня не критерий ;)

Binafsha Qalandarova 03.06.2008 00:03

Цитата:

Сообщение от jurnalist80 (Сообщение 106187)
Лекин маколасини шу жамиятга фойдаси тегсин дея, узга мамлакатлар манбалардан фойдалангани учун журналистни "угри"ликда айблаб, хакоратлаш хам мантикка тугри келадими. Халк маанфатига хам эътибор бериш керакми, йукми? Биз кандай ривожланиш боскичида яшаяпмиз? Шуларни хам эсдан чикармаслик керак. Турли илгор технологияларни узимиз хозирча юз фоиз ишлаб чикара олганимиз йук. Демакки, кимдандир урганишимизга, кимдандир андоза олишимизга тугри келади. Мана Хитойни олинг дунёни хар хил товарларнинг кучирма нусхалари билан тулдириб ташлаяпти, шу билан бирга, узининг ракобатбардош махсулотларини хам ишлаб чикаряпти. Бундан ким фойда куряпти: Хитой халки! Демак, улар муаллифлик хукукини бироз четлаб утган холда халки турмушини форовонлаштиряптими, каддини берсин. Дунё шундай йулдан кетаётган бир пайтда халк манфаатини уйламасдан, кайсидир бир мамлакатдаги олимнинг авторлик хукукини химоя килиб юришимиздан нима наф? Аввал узимиздаги авторлик хукукини тулик изга солайлик. Нима журналистикадан бошка сохалар кучиришмаяптими гояларни?!

Не надо смотреть на ситуацию однобоко. Интересы народа непревыше интересов личности, в данном случае автора. Если автор захочет, может требовать востановление своих прав и интерес народа не сможет оправдать действия правонарушителя – плагиатчика. Здесь же выступали не за защиту зарубежного автора, а за интерес, благополучие, честность и прозрачность национального конкурса, чтобы им можно было гордиться как "свое", "национальное".

Не надо путать две ситуации:
Первое, это когда можно использовать произведения автора без его согласия (но опят таки с обязательным указанием автора) в целях образования и просвещения (Подробно в статье 26 Закона «Об авторском праве и смежных правах»).
Второе – когда используется чужое произведение и выдается за свое (даже «забыл указать источник» непрощается, если человек профессиональный журналист) и хуже всего, правонарушитель получает за это славу (не говоря уже о ценных «подарках»), которую он не заработал бы без использования чужого материала. Для таких случаев, предусмотрена даже уголовная ответственность (статья 149 Уголовного кодекса), неговоря уже о том, что существует юридические механизмы возвращения положения на изначальное состояние или требования автора всего, что правонарушитель получил в следствии правонарушения (юристы это хорошо понимают).

Я непредставляю себе, что будет, если об этом узнают истинные авторы :shok:

Поэтому не стоит оперировать понятиями как «интересы народа», «свои», «зарубежные», ибо речь шла о профессионализме, этике, уважения чужого труда, честном соперничестве (используя свой ум, а не чужой).

PS: Пример с Китаем - это не приемлемо к обсуждаемой ситуации.

Ilkhom Abdullaev 03.06.2008 07:53

Тема все более оффтопится, но вместе с тем становится все интереснее и интереснее. Давайте обсуждать время сбора на party.

Husen 03.06.2008 09:22

Угрилик, карокчилик....
Хеч кайси журналист узига бу тахлитдаги айбловлар ишлатилишини истамайди. Менга "Сиз яхши журналист эмассиз - шунчаки яхши таржимонсиз" дея берилган таърифларга нисбатан, нима хам дейишим мумкин. Карийб 1 йилдан бери 20 дан ошик марказий ва худудий нашрларда таълимда АКТ ва Интернет мавзусида, хусусан, ZiyoNET фаолиятидаги янгиликларга багишланган 80 га якин катта-кичик маколаларим чоп этилди. Уларнинг биронтасида хорижий манбаалардан фойдаланилмаган.
Мазкур танловга хам 1 эмас, 3 та макола топширганман. Биттаси негадир етиб бормаган, иккинчиси хам ёмон иштирок этгани йук. Овоз бериш натижаларига кура юкори унталикдан жой олди. Аммо, айнан "Мактаб сайти кандай булиши керак?" номли макола кутилмаганда оммалашиб кетишини тан олиб айтаман, узим хам кутмаганман. Такдирлаш маросимига борганда, мен узимдан бутунлай умидимни узган холда, якин инсонимни куллаб-кувватлаш учунгина борганимни хам энди айтишга мажбурман.
Макола чоп этилган журнални деразадан отвориш фикридан кайтинг, макола кай тартибда дунёга келган булмасин, ундаги фикр-мулохозалар долзарблигини, ахамиятини йукотмайди. Айникса Узбекистон шароитида!
Аввалги жавобларимда, мардлик ва виждон буйича саволларни очик колдиргандим.
Мен хеч качон бирон инсонда ёмон таассурот колдиришни истамайман, айникса, угри, карокчи сифатида...
Танлов ташкилотчиларига катта миннатдорчилик билдирган холда, мен хам уз кароримни билдираман.
Мукофот - компьютерни Бухоро вилояти Коракул туманидаги 8-умумтаълим мактабига совга киламан. Бу ишни 5 августда, мехнат таътилим бошлангач, Бухорога жунаб кетганимда амалга ошираман. Унгача компьютер ишхонамда (уйимда эмас!)сакланади ва бу учун бошлигимдан рухсат олдим.
Бу карорим юзасидан турли хулосаларга бориш шарт эмас. Шунча-ки, танлов ташкилотчиларининг, хусусан, А.Сучковнинг доно маслахатига буйсунишнинг ифодаси деб хисоблай колинг. Журналист сифатида салохиятимни кейинги танловларда тула намоён киламан. Демак, хайр демайман, учршагунча....

Барчангизга хурмат билан Хусен Тангриев
мустакил журналист

(Фикрларни рус тилига хам таржима килишни илтимос киламан)

JH 03.06.2008 09:37

Оффтоп:
Цитата:

Сообщение от Husen Tangriyev (Сообщение 106569)
Фикрларни рус тилига хам таржима килишни илтимос киламан

Проставьте узбекские буквы, уважайте читателей. Раз вы не знаете русского, могли бы по умолчанию сразу поставить единственной помимо английского раскладкой узбекскую.

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 09:53

Цитата:

Сообщение от Binafsha Qalandarova (Сообщение 106535)
Не надо смотреть на ситуацию однобоко. Интересы народа непревыше интересов личности, в данном случае автора. Если автор захочет, может требовать востановление своих прав и интерес народа не сможет оправдать действия правонарушителя – плагиатчика.

Мен аввал хам айтиб утганман - плагиатни умуман ёкламайман. Муаллифлик хукукини барча профессионал журналистлар каби хурмат киламан ва унга амал киламан.
Нега мен кутариб чиккан масаланинг бошка тарафига эътибор каратмадингиз. Уша фикрларимни ёзишга ундаган асосий нарса бу инсон КАДР-КИЙМАТИ ва БАРЧА ЖУРНАЛИСТЛАРНИНГ НОХАК айбланиши. Айнан шундай хакоратли сузларни ишлатганлар учун ёзганман бу гапларни!
Нима деб уйлайсиз, истаган кишини (у кучирганликда айбланса хам) истаган киши чикиб олиб, хар хил хакоратли сузлар билан камситишга хаклими? Бу кайси инсоний меъзонга тугри келади?
Иккинчи саволим, нима учун бу масала авжига чикиб, мухокама килинганда УзРААП номидан чикиб, бирор муносабат билдирмадингиз? Ахир бу жараён кизгин мухокама килинаётганидан хабардор эдингизку?! Хозир деярли хамма масала хал килиб булинди. Айбдорлар топилди ва уларга керакли жавоб айтилди. Айбловчилар хам танлов ташкилотчиларидан узларини кониктирадиган жавобни олишди. Умуман хамма керакли хулосани чикариб булишди. Сиз яхшиси мухока кизгин пайтда хамма хар хил гап айтиб, бир-бирини хакорат килаётган пайтда аралашиб, керакли конун ва хужжатларни санаб утсангиз, ортикча хис-хаяжонга берилмасдан, хаммасини тартиб-коида асосида хал килиш мумкинлигини айтсангиз яхши буларди.

Цитата:

Поэтому не стоит оперировать понятиями как «интересы народа», «свои», «зарубежные», ибо речь шла о профессионализме, этике, уважения чужого труда, честном соперничестве (используя свой ум, а не чужой).

Яна кайтараман: аввалги сахифаларни очиб укиб куринг! У ердаги айрим маълумотлар ичида профессионализм, этика, уважения, честное соперничества деган коидаларга амал килинмаганига узингиз хам гувох буласиз. Аввал бошкаларга айб куйишдан олдин инсоннинг узи профессионализм, этика, уважения, деган коидага амал килиш керак. Муаллиф хукуки бузилди, дея узнинг хам бошкаларнинг бошини юлиш, ахмокнинг иши. Акли бор одам уртада минглаб журналистнинг халол ишини булгамасдан, шу миллат тилини камситмасдан, инсон кадрини оёк-ости килмасдан хам ишни тугри хал кила олади.
Мен шу нарсани назарда тутган холда фикр билдирганман!

Behzod Hojimatov 03.06.2008 10:07

Доброе утро!

Доброе утро! Я участвовал в конкурсе "Напиши статью - получи ноутбук!" и мне дали поощрительный диплом. Спасибо всем организаторам этого конкурса. Один вопрос - я что-то не пойму - можно ли публиковать в своей газете имена победителей или нет... Я Главный редактор газеты "Region.uz".

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 10:21

Цитата:

Сообщение от Behzod Hojimatov (Сообщение 106589)
Доброе утро! Я участвовал в конкурсе "Напиши статью - получи ноутбук!" и мне дали поощрительный диплом. Спасибо всем организаторам этого конкурса. Один вопрос - я что-то не пойму - можно ли публиковать в своей газете имена победителей или нет... Я Главный редактор газеты "Region.uz".

Актуальный вопрос (для нашей газете тоже). Думаю можно публиковать. Но к этому информацию нужно добавить интервью организатора (Александра Анатольевича).

Sergey Podolskiy 03.06.2008 10:25

Цитата:

Цитата:

Лекин маколасини шу жамиятга фойдаси тегсин дея, узга мамлакатлар манбалардан фойдалангани учун журналистни "угри"ликда айблаб, хакоратлаш хам мантикка тугри келадими. ...Аввал узимиздаги авторлик хукукини тулик изга солайлик. Нима журналистикадан бошка сохалар кучиришмаяптими гояларни?!

Не надо смотреть на ситуацию однобоко. Интересы народа не превыше интересов личности, в данном случае автора. Если автор захочет, может требовать востановление своих прав и интерес народа не сможет оправдать действия правонарушителя – плагиатчика. Здесь же выступали не за защиту зарубежного автора, а за интерес, благополучие, честность и прозрачность национального конкурса, чтобы им можно было гордиться как "свое", "национальное".

...Для таких случаев, предусмотрена даже уголовная ответственность (статья 149 Уголовного кодекса), неговоря уже о том, что существует юридические механизмы возвращения положения на изначальное состояние или требования автора всего, что правонарушитель получил в следствии правонарушения (юристы это хорошо понимают).

Я непредставляю себе, что будет, если об этом узнают истинные авторы :shok:

PS: Пример с Китаем - это не приемлемо к обсуждаемой ситуации.

Да не будут судить никогда призеров национальных конкурсов, "цитировавших без указания источников".
Как и пользователей нелицензионного софта, которые есть все мы в той или иной мере, и которых здесь называют "ворами" :)
И слава богу :)

Уважаемый Александр Анатольевич, уважаемый админ и все посетители форума! Как вы отнесетесь к тому, чтобы предложить Х.Тангриеву и Е.Калининой попытаться реабилитироваться в глазах читателей, написав другие статьи и треперь уже для юфорума... для ОБСУЖДЕНИЯ на юфоруме и только для читателей, а не для конкурса

2 месяца на подготовку не мало?

И еще вопрос: Как вы относитесь к перепечатке статей Х.Тангриева и Е.Калининой (если они будут опубликованы в СМИ без упоминания о нарушении правил цитирования и пр., то бишь об имевшем место быть плагиате?

Behzod Hojimatov 03.06.2008 10:35

Молодец Хусейн!

Танлов ташкилотчиларига катта миннатдорчилик билдирган холда, мен хам уз кароримни билдираман.
Мукофот - компьютерни Бухоро вилояти Коракул туманидаги 8-умумтаълим мактабига совга киламан. Бу ишни 5 августда, мехнат таътилим бошлангач, Бухорога жунаб кетганимда амалга ошираман. Унгача компьютер ишхонамда (уйимда эмас!)сакланади ва бу учун бошлигимдан рухсат олдим.
Бу карорим юзасидан турли хулосаларга бориш шарт эмас. Шунча-ки, танлов ташкилотчиларининг, хусусан, А.Сучковнинг доно маслахатига буйсунишнинг ифодаси деб хисоблай колинг. Журналист сифатида салохиятимни кейинги танловларда тула намоён киламан. Демак, хайр демайман, учршагунча....

Прочитав эти слова я подумал можно ли взять интервью у победителей и как они сами прокомментируют эту ситуацию? И как поступят другие победители? (Например Елена Калинина? Она тоже отдаст свой ноутбук, к примеру в Детдом?)

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 10:38

Цитата:

Сообщение от Sergey Podolskiy (Сообщение 106594)
Уважаемый Александр Анатольевич, уважаемый админ и все посетители форума! Как вы отнесетесь к тому, чтобы предложить Х.Тангриеву и Е.Калининой попытаться реабилитироваться в глазах читателей, написав другие статьи и треперь уже для юфорума... для ОБСУЖДЕНИЯ на юфоруме и только для читателей, а не для конкурса 2 месяца на подготовку не мало?

Разумное решение. Полностью поддержу эту идею. Это будеть хорошим шансом Х.Тангриева и Е.Калининой показать себя на что самом деле они способны.

Anton Kovalenko 03.06.2008 10:39

Цитата:

Цитата:

Лекин маколасини шу жамиятга фойдаси тегсин дея...

Не надо смотреть на ситуацию однобоко. Интересы народа непревыше интересов личности, в данном случае автора. Если автор захочет, может требовать востановление своих прав и интерес народа не сможет оправдать действия правонарушителя – плагиатчика. Здесь же выступали не за защиту зарубежного автора, а за интерес, благополучие, честность и прозрачность национального конкурса, чтобы им можно было гордиться как "свое", "национальное".

Оффтоп:
От меня отдельная благодарность и признательность за ответ по-русски.

Behzod Hojimatov 03.06.2008 10:40

Уважаемый Александр Анатольевич, уважаемый админ и все посетители форума! Как вы отнесетесь к тому, чтобы предложить Х.Тангриеву и Е.Калининой попытаться реабилитироваться в глазах читателей, написав другие статьи и треперь уже для юфорума... для ОБСУЖДЕНИЯ на юфоруме и только для читателей, а не для конкурса

Я полностью согласен с Сергеем!

Evgeniy Sklyarevskiy 03.06.2008 10:42

Цитата:

Отличная идея!

Behzod Hojimatov 03.06.2008 10:49

Я новичок в форуме, как можно добавить фото?

Behzod Hojimatov 03.06.2008 10:52

как можно цитировать других?

Sergey Podolskiy 03.06.2008 10:57

Цитата:

Сообщение от jurnalist80 (Сообщение 106598)
Цитата:

Уважаемый Александр Анатольевич, уважаемый админ и все посетители форума! Как вы отнесетесь к тому, чтобы предложить Х.Тангриеву и Е.Калининой попытаться реабилитироваться в глазах читателей, написав другие статьи и треперь уже для юфорума... для ОБСУЖДЕНИЯ на юфоруме и только для читателей, а не для конкурса 2 месяца на подготовку не мало?

Разумное решение. Полностью поддержу эту идею. Это будеть хорошим шансом Х.Тангриева и Е.Калининой показать себя на что самом деле они способны.

Отличный повод Хусену и Елене доказать свое право считаться победившими (образно выражаясь, "положившими на лопатки" :)
всех остальных участников

А доказать просто: выложить на юфоруме новые статьи и победить уже по-настоящему (по результатам нового голосования и нового решения редколлегии )

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 10:58

Цитата:

Сообщение от Behzod Hojimatov (Сообщение 106605)

Муносабат билдирмокчи булган кишининг керакли сузларини "сичконча" стрелкасида белгилаб олиб, у шахс исм-фамилияси тагидаги
Цитата выделенного ни босасиз ва кейин тагидан уз жавобингизни колдирасиз.

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 11:07

Цитата:

Сообщение от Sergey Podolskiy (Сообщение 106606)
А доказать просто: выложить на юфоруме новые статьи и победить уже по-настоящему (по результатам нового голосования и нового решения редколлегии )

Согласен

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 11:14

Цитата:

Сообщение от Husen Tangriyev (Сообщение 106569)
Журналист сифатида салохиятимни кейинги танловларда тула намоён киламан. Демак, хайр демайман, учршагунча....

Форумдагилар мухокамаси учун макола ёзишингиз мумкин. Юкорида шу хакда таклифлар тушмокда.

Binafsha Qalandarova 03.06.2008 11:17

Цитата:

Сообщение от jurnalist80 (Сообщение 106579)
Нима деб уйлайсиз, истаган кишини (у кучирганликда айбланса хам) истаган киши чикиб олиб, хар хил хакоратли сузлар билан камситишга хаклими? Бу кайси инсоний меъзонга тугри келади?

Нет, не вправе. Я выразилась не в защиту такого поведения и даже не в защиту авторов, а в защиту профессионализма в журналистике.

Цитата:

Иккинчи саволим, нима учун бу масала авжига чикиб, мухокама килинганда УзРААП номидан чикиб, бирор муносабат билдирмадингиз? Ахир бу жараён кизгин мухокама килинаётганидан хабардор эдингизку?!
Я не вправе давать юридическую оценку от имени агентства, ибо я не юрист, а пресс-секретарь агентства. А официальную юридическую позицию агентства вправе давать только юрист агентства.
Я дала лишь свое мнение, основываясь на свои знания, и это не является официальной позицией агентства.

Более того, в данном случае (по сути вопроса) не требовалась официальная позиция УзРААПа, ибо она не решала бы проблему. К тому же есть среди участников форума еще более компетентные специалисты авторского права чем специалисты каких либо гос. органов.

Цитата:

Сиз яхшиси мухока кизгин пайтда хамма хар хил гап айтиб, бир-бирини хакорат килаётган пайтда аралашиб, керакли конун ва хужжатларни санаб утсангиз, ортикча хис-хаяжонга берилмасдан, хаммасини тартиб-коида асосида хал килиш мумкинлигини айтсангиз яхши буларди.
Многие присутствующие здесь прекрасно понимают, даже без указания на закон, что такое плагиат.
А по поводу поведения отдельных участников, я не думаю, что я вправе указать им как вести себя.

Oleg Pak 03.06.2008 11:32

Цитата:

Сообщение от Behzod Hojimatov (Сообщение 106597)

Прочитав эти слова я подумал можно ли взять интервью у победителей и как они сами прокомментируют эту ситуацию? И как поступят другие победители? (Например Елена Калинина? Она тоже отдаст свой ноутбук, к примеру в Детдом?)

А вот я прочитав ничего не могу подумать... Переведите пожалуйста. Я так понял Хусейн отдал свой комп как советовал АС. Честь ему и хвала. После этого лично мне не надо никакой реабилитации. Более того считаю, что ему не в чем себя реабилитировать.
А вот Елена Калинина даже если напишет "Войну и мир" не реабилитируется в моих глазах...

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 11:41

Цитата:

Сообщение от Binafsha Qalandarova (Сообщение 106618)
Нет, не вправе. Я выразилась не в защиту такого поведения и даже не в защиту авторов, а в защиту профессионализма в журналистике.

Хамма гап шунда. Бу коидаларни узини хурмат килган хар кандай журналист яхши тушунади, деб уйлайман.
Мен бу муаммога касбий фаолиятим давомида бир неча бор дуч келганман. Хатто мен узим ёзган маколанинг тагига узининг исм-фамилиясини куйиб тахририятга келганлар хам булган...
Аввалрок бахсда иштирок этмаганлигингизни айтганимга сабаб хам бу масала буйича аник фикрлар билдирилиши керак эди. Афсуски, бундай чикишлар четда колиб, бошка тортишувлар авж олиб кетди...
Хозир эса деярли барча масалага ойдинлик киритиб булинди. Хамма бу танловдан жуда катта сабок олди. Нолойик голиб булганлар хам уз айбларини тан олишди ва ютукларни мактабларга топширишга карор килишди... Лекин уларни биртта маколасига караб хам 100 фоиз хулоса чикариш керакмас. Юкорида айтилганидек, улардан бор имкониятини курсатиб бера оладиган маколалар кутамиз ва шунда якуний хулосани чикарамиз.
Ушбу масала буйича фикрингизни билдирганингиз учун Сизга рахмат!

Anton Kovalenko 03.06.2008 11:48

Цитата:

Сообщение от Binafsha Qalandarova (Сообщение 106618)
(...)

Оффтоп:
Ещё раз большое спасибо за ответ на русском языке.

Djalolatdin Rakhimov 03.06.2008 12:00

Цитата:

Сообщение от Vitaliy Fioktistov (Сообщение 106255)
Цитата:

Сообщение от Djalolatdin Rakhimov (Сообщение 106074)
Мне вот интересно, у всех ли зашитников АП в данной теме используется лицензионно чистое ПО на их компах?

Таких вопросов по теме и не по теме конкурса можно назадавать вагон, например, на всех ли призовых ПК было установлено лицензионно чистое ПО?

Вы похоже не поняли, о чем я говорил. В таком случая постараюсь не развивать мысль, чтобы не уходить во флейм.

Ruslan Juldashev 03.06.2008 12:14

Цитата:

Сообщение от Behzod Hojimatov (Сообщение 106604)
Я новичок в форуме, как можно добавить фото?

Отправьте фото администратору форума — Эльдару Ишимбаеву.

Цитата:

Сообщение от Behzod Hojimatov (Сообщение 106605)

Читайте топик «Цитирование сообщений».

[MOD]
И ещё — сообщения не по теме топика (как те, на которые я дал ответ) можно писать только оформляя эти сообщения тегом offtop, но лучше не злоупотреблять этим, а открывать новую тему, писать ЛС модераторам или найти подходящую тему для поста.[/MOD]

Текущее время: 16:35. Часовой пояс GMT +5.