uForum.uz

uForum.uz (https://uforum.uz/index.php)
-   Журнал infoCOM.UZ (https://uforum.uz/forumdisplay.php?f=431)
-   -   Напиши статью – получи ноутбук! (https://uforum.uz/showthread.php?t=4343)

Sergey Podolskiy 03.06.2008 10:57

Цитата:

Сообщение от jurnalist80 (Сообщение 106598)
Цитата:

Сообщение от Sergey Podolskiy (Сообщение 106594)
Уважаемый Александр Анатольевич, уважаемый админ и все посетители форума! Как вы отнесетесь к тому, чтобы предложить Х.Тангриеву и Е.Калининой попытаться реабилитироваться в глазах читателей, написав другие статьи и треперь уже для юфорума... для ОБСУЖДЕНИЯ на юфоруме и только для читателей, а не для конкурса 2 месяца на подготовку не мало?

Разумное решение. Полностью поддержу эту идею. Это будеть хорошим шансом Х.Тангриева и Е.Калининой показать себя на что самом деле они способны.

Отличный повод Хусену и Елене доказать свое право считаться победившими (образно выражаясь, "положившими на лопатки" :)
всех остальных участников

А доказать просто: выложить на юфоруме новые статьи и победить уже по-настоящему (по результатам нового голосования и нового решения редколлегии )

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 10:58

Цитата:

Сообщение от Behzod Hojimatov (Сообщение 106605)
как можно цитировать других?

Муносабат билдирмокчи булган кишининг керакли сузларини "сичконча" стрелкасида белгилаб олиб, у шахс исм-фамилияси тагидаги
Цитата выделенного ни босасиз ва кейин тагидан уз жавобингизни колдирасиз.

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 11:07

Цитата:

Сообщение от Sergey Podolskiy (Сообщение 106606)
А доказать просто: выложить на юфоруме новые статьи и победить уже по-настоящему (по результатам нового голосования и нового решения редколлегии )

Согласен

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 11:14

Цитата:

Сообщение от Husen Tangriyev (Сообщение 106569)
Журналист сифатида салохиятимни кейинги танловларда тула намоён киламан. Демак, хайр демайман, учршагунча....

Форумдагилар мухокамаси учун макола ёзишингиз мумкин. Юкорида шу хакда таклифлар тушмокда.

Binafsha Qalandarova 03.06.2008 11:17

Цитата:

Сообщение от jurnalist80 (Сообщение 106579)
Нима деб уйлайсиз, истаган кишини (у кучирганликда айбланса хам) истаган киши чикиб олиб, хар хил хакоратли сузлар билан камситишга хаклими? Бу кайси инсоний меъзонга тугри келади?

Нет, не вправе. Я выразилась не в защиту такого поведения и даже не в защиту авторов, а в защиту профессионализма в журналистике.

Цитата:

Иккинчи саволим, нима учун бу масала авжига чикиб, мухокама килинганда УзРААП номидан чикиб, бирор муносабат билдирмадингиз? Ахир бу жараён кизгин мухокама килинаётганидан хабардор эдингизку?!
Я не вправе давать юридическую оценку от имени агентства, ибо я не юрист, а пресс-секретарь агентства. А официальную юридическую позицию агентства вправе давать только юрист агентства.
Я дала лишь свое мнение, основываясь на свои знания, и это не является официальной позицией агентства.

Более того, в данном случае (по сути вопроса) не требовалась официальная позиция УзРААПа, ибо она не решала бы проблему. К тому же есть среди участников форума еще более компетентные специалисты авторского права чем специалисты каких либо гос. органов.

Цитата:

Сиз яхшиси мухока кизгин пайтда хамма хар хил гап айтиб, бир-бирини хакорат килаётган пайтда аралашиб, керакли конун ва хужжатларни санаб утсангиз, ортикча хис-хаяжонга берилмасдан, хаммасини тартиб-коида асосида хал килиш мумкинлигини айтсангиз яхши буларди.
Многие присутствующие здесь прекрасно понимают, даже без указания на закон, что такое плагиат.
А по поводу поведения отдельных участников, я не думаю, что я вправе указать им как вести себя.

Oleg Pak 03.06.2008 11:32

Цитата:

Сообщение от Behzod Hojimatov (Сообщение 106597)
Танлов ташкилотчиларига катта миннатдорчилик билдирган холда, мен хам уз кароримни билдираман.
Мукофот - компьютерни Бухоро вилояти Коракул туманидаги 8-умумтаълим мактабига совга киламан. Бу ишни 5 августда, мехнат таътилим бошлангач, Бухорога жунаб кетганимда амалга ошираман. Унгача компьютер ишхонамда (уйимда эмас!)сакланади ва бу учун бошлигимдан рухсат олдим.
Бу карорим юзасидан турли хулосаларга бориш шарт эмас. Шунча-ки, танлов ташкилотчиларининг, хусусан, А.Сучковнинг доно маслахатига буйсунишнинг ифодаси деб хисоблай колинг. Журналист сифатида салохиятимни кейинги танловларда тула намоён киламан. Демак, хайр демайман, учршагунча....

Прочитав эти слова я подумал можно ли взять интервью у победителей и как они сами прокомментируют эту ситуацию? И как поступят другие победители? (Например Елена Калинина? Она тоже отдаст свой ноутбук, к примеру в Детдом?)

А вот я прочитав ничего не могу подумать... Переведите пожалуйста. Я так понял Хусейн отдал свой комп как советовал АС. Честь ему и хвала. После этого лично мне не надо никакой реабилитации. Более того считаю, что ему не в чем себя реабилитировать.
А вот Елена Калинина даже если напишет "Войну и мир" не реабилитируется в моих глазах...

Lutfillo Tursunov 03.06.2008 11:41

Цитата:

Сообщение от Binafsha Qalandarova (Сообщение 106618)
Нет, не вправе. Я выразилась не в защиту такого поведения и даже не в защиту авторов, а в защиту профессионализма в журналистике.

Хамма гап шунда. Бу коидаларни узини хурмат килган хар кандай журналист яхши тушунади, деб уйлайман.
Мен бу муаммога касбий фаолиятим давомида бир неча бор дуч келганман. Хатто мен узим ёзган маколанинг тагига узининг исм-фамилиясини куйиб тахририятга келганлар хам булган...
Аввалрок бахсда иштирок этмаганлигингизни айтганимга сабаб хам бу масала буйича аник фикрлар билдирилиши керак эди. Афсуски, бундай чикишлар четда колиб, бошка тортишувлар авж олиб кетди...
Хозир эса деярли барча масалага ойдинлик киритиб булинди. Хамма бу танловдан жуда катта сабок олди. Нолойик голиб булганлар хам уз айбларини тан олишди ва ютукларни мактабларга топширишга карор килишди... Лекин уларни биртта маколасига караб хам 100 фоиз хулоса чикариш керакмас. Юкорида айтилганидек, улардан бор имкониятини курсатиб бера оладиган маколалар кутамиз ва шунда якуний хулосани чикарамиз.
Ушбу масала буйича фикрингизни билдирганингиз учун Сизга рахмат!

Anton Kovalenko 03.06.2008 11:48

Цитата:

Сообщение от Binafsha Qalandarova (Сообщение 106618)
(...)

Оффтоп:
Ещё раз большое спасибо за ответ на русском языке.

Djalolatdin Rakhimov 03.06.2008 12:00

Цитата:

Сообщение от Vitaliy Fioktistov (Сообщение 106255)
Цитата:

Сообщение от Djalolatdin Rakhimov (Сообщение 106074)
Мне вот интересно, у всех ли зашитников АП в данной теме используется лицензионно чистое ПО на их компах?

Таких вопросов по теме и не по теме конкурса можно назадавать вагон, например, на всех ли призовых ПК было установлено лицензионно чистое ПО?

Вы похоже не поняли, о чем я говорил. В таком случая постараюсь не развивать мысль, чтобы не уходить во флейм.

Ruslan Juldashev 03.06.2008 12:14

Цитата:

Сообщение от Behzod Hojimatov (Сообщение 106604)
Я новичок в форуме, как можно добавить фото?

Отправьте фото администратору форума — Эльдару Ишимбаеву.

Цитата:

Сообщение от Behzod Hojimatov (Сообщение 106605)
как можно цитировать других?

Читайте топик «Цитирование сообщений».

[MOD]
И ещё — сообщения не по теме топика (как те, на которые я дал ответ) можно писать только оформляя эти сообщения тегом offtop, но лучше не злоупотреблять этим, а открывать новую тему, писать ЛС модераторам или найти подходящую тему для поста.[/MOD]

Текущее время: 20:04. Часовой пояс GMT +5.