uForum.uz

uForum.uz (http://uforum.uz/index.php)
-   Янги технологиялар олами (http://uforum.uz/forumdisplay.php?f=604)
-   -   Web dasturlash haqida... (http://uforum.uz/showthread.php?t=16812)

Bahrom 22.11.2011 13:44

Web dasturlash haqida...
 
Salom shu yerda Web dasturlashdan habari bo'lganlar o'zbekchada Web dasturlash haqida gaplashsak bo'ladimikan?
Imkonim boricha oddiy bolsa ham bilgan narsalarimni o'rtaga tashlayman. Albatta yaxshi bilganlar, xatolarni tuzatishga harakat qilishar.:)

OmoN 22.11.2011 14:22

Цитата:

Сообщение от Bahrom (Сообщение 647183)
Salom shu yerda Web dasturlashdan habari bo'lganlar o'zbekchada Web dasturlash haqida gaplashsak bo'ladimikan?
Imkonim boricha oddiy bolsa ham bilgan narsalarimni o'rtaga tashlayman. Albatta yaxshi bilganlar, xatolarni tuzatishga harakat qilishar.

Пажалуста :) ПХПни билмадим-у лекин веб программированиенинг ажралмас қисми: яваскриптдан у-бу нарса биламан. Саволлар бўлса бераверинг.

Botirali Jalolov 14.12.2011 09:25

Wowza media server bilan Red5 media serverni farqini biladiganlar bormi? qaysi biri ishlatilgani maqul?

Botirali Jalolov 14.12.2011 09:27

Red5 da video bilan ovoz sifati yaxshi bo'lmayapdi. Wowzada esa 100 tadan ko'p bog'lanish bo'lsa sekin ishlab qolayapdi. shu bo'yicha ma'lumot beringlar. Oldindan raxmat.

Loock 21.12.2011 23:31

html da oddiy kod <a href="www.dasurchi.zn.uz">bu oddiy giper matn</a>

albatros 03.02.2012 14:02

Bir savolim bor edi: HTMLda matnlarni qisman ko'rsatib "Davomini o'qish" buyrug'i qaysi teg yordamida amalga oshiriladi?(<cut> tegi ishlatiladi deb ko'p eshitdim ammo ishlata olmadim, yoki xato qildimmi) Iloji bo'lsa tushunarli bo'lish uchun biror misol bilan ko'rsatib o'ting.

OmoN 04.02.2012 02:21

Цитата:

Сообщение от albatros (Сообщение 687186)
Bir savolim bor edi: HTMLda matnlarni qisman ko'rsatib "Davomini o'qish" buyrug'i qaysi teg yordamida amalga oshiriladi?(<cut> tegi ishlatiladi deb ko'p eshitdim ammo ishlata olmadim, yoki xato qildimmi) Iloji bo'lsa tushunarli bo'lish uchun biror misol bilan ko'rsatib o'ting.

Одатда бу нарса хтмлда қилинмайди. Яна билмадим. Бу фақат шахсий фикрим холос.
1) Агар БДдан матннинг саҳифада кўринадиган қисмини алоҳида, "Давомини ўқиш"ни босганда чиқадиган қисмини алоҳида олмоқчи бўлсангиз:
PHP код:

select idsubstr(message_field1200), message_field from message_table

2) Агар БДдан бутунлигича олинган текстни javascript ёрдамида саҳифада кўринадиган қисмини "қирқиб" олмоқчи бўлсангиз:
PHP код:

$("#messageDiv").html(yourText.substring(0199)); 

ПХПда қандай қилинишини билмайман. Балки пхпдаям биронта оператор бордир. <cut> тэги ҳақида эшитмаган эканман. Мен одатда биринчи усулдан фойдаланаман.

spitamen 06.02.2012 17:13

Ko`p gapirmaylik mana misol. Ushbu uforum.uz sayti. Sayt rus tilida, lekin butun O`zbekiston forum sayti hisoblanadi. Hohlardikki konstitutsiya qonunlariga amal qilgan holda sayt o`zbek tiliga o`girilishini....

OmoN 06.02.2012 17:32

Цитата:

Сообщение от spitamen (Сообщение 688383)
Ushbu uforum.uz sayti. Sayt rus tilida,

"Сайт"нинг ўзбек тилидаги версияси ҳам бор. Саҳифанинг пастки чап бурчагида тилни танлаш мумкин.
Цитата:

Сообщение от spitamen (Сообщение 688383)
lekin butun O`zbekiston forum sayti hisoblanadi.

Бекор гап.
Цитата:

Сообщение от spitamen (Сообщение 688383)
Hohlardikki konstitutsiya qonunlariga amal qilgan holda sayt o`zbek tiliga o`girilishini....

Хоҳишнинг ўзи билан иш битмайди. Форумнинг қаерда конституция бузилиш юз берган (мавзуларда эмас интерфейсни, форум қоидаларини назарда тутяпман)? Форум интерфейси бир пайтлар ҳашар йўли билан ўзбек тилига ўгирилган. Камчиликлар албатта бор. Бу ишни давом эттирмоқчи бўлсангиз форум администратори билан гаплашинг. Қарши бўлмаса керак.

Hero 07.02.2012 08:58

Цитата:

Сообщение от OmoN (Сообщение 647223)
Саволлар бўлса бераверинг.

Omon aka 3 D animatsiyani yaratish uchun qaysi pragramma ega bo'lish kerak


Текущее время: 02:26. Часовой пояс GMT +5.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot
Единый интегратор по созданию и поддержке государственных информационных систем UZINFOCOM